Cześć, stoję obecnie przed wyborem telefonu. Mocno zastanawiam się nad przejściem z Androida na WP8 i Lumie 920. Aktualnie szukam informacji o tym jak działają aplikacje do których się przyzwyczaiłem. Zazwyczaj na endomondo.com korzystałem z możliwości tworzenia tras, potem otwierałem je na Androidzie i podążałem nimi, tak jak wyświetlały się w aplikacji mobilnej ze zintegrowanymi mapami Google. Często "rysowałem" ręcznie te trasy w przeglądarce korzystając z podglądu satelity i manualnie dopasowywałem ścieżkę tam gdzie widoczne były dukty leśne. Nie było z tym problemu jako że zarówno w wersji desktopowej jak i na telefonie zintegrowane jest Google Maps. Z tego co wywnioskowałem na Lumiach odpowiednikiem tych map jest Here Maps i nie wiem jak jak wyglądałaby stworzona przeze mnie trasa w przeglądarce otworzona na WP8. W związku z tym mam prośbę, czy mógłby ktoś kto używa Endomondo stworzyć jakąś trasę bez automatycznego dopasowywania do dróg i spróbować otworzyć ją w kafelkowej aplikacji? A może na endomondo.com można jakoś włączyć korzystanie z Here Maps albo na WP8 integrację Google Maps w Endomondo? Z góry dzięki za pomoc.