Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Czy da się sprawdzić obecność simlocka?

  1. #1

    Dołączył
    Jul 2012
    Posty
    25
    Telefon
    Mozart
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Czy da się sprawdzić obecność simlocka?

    Witam!
    Zakupiłem ostatnio lumie 820, sprzedawca zarzekał się że telefon na 100% nie posiada simlocka. Zaufałem telefon przychodzi, włączam bez karty sim a tam logo T-Mobile i teraz moje pytanie czy na podstawie tego jesteście w stanie mi powiedzieć czy telefon ma simlocka:
    Dane z zakładki informacje w ustawieniach:
    Model: NOKIA Lumia 820
    Operator: T-Mobile PL 261.07
    Z Zakładki info+dodatki
    Manufacturer Model Name:
    RM-825_eu_poland_261
    Mobile Operator Name:
    ERA-PL.

    Nie mam jak tego sprawdzić jakąś kartą bo nikt mikrosim w domu nie posiada a nie chce wymieniać swojej bo do Mozarta potem nie wsadzę Z góry dzięki, jak się nie uda to kupię jutro jakiś najtańszy starter

  2. #2
    Awatar jacek1950

    Dołączył
    May 2013
    Skąd
    ŁÓDŹ
    Posty
    100
    Telefon
    LUMIA 640 XL
    ROM
    Denim GDR 2
    Piwa (Postawione)
    11
    Piwa (Otrzymane)
    8
    T-Mobile nie zakłada simlocka

  3. Piwa Miszczu postawil(li) piwo za ten post
  4. #3
    Awatar raptowny13

    Dołączył
    Jan 2014
    Skąd
    Łódź
    Posty
    846
    Telefon
    Sony Xperia Z
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    108
    Wyświetla sie logo t-mobile bo jest brand nalozony przez operatora,taka nakladka

    Masz problem z odblokowaniem developerskim,albo ze zwiększeniem ilości XAPów? Napisz do mnie

  5. Piwa Miszczu postawil(li) piwo za ten post
  6. #4

    Dołączył
    Jul 2012
    Posty
    25
    Telefon
    Mozart
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Ok, dzięki za pomoc czyli jednak tylko wpadłem w panikę A da się to może jakoś zmienić na normalny czysty soft czy dużo zabawy z tym?

  7. #5
    Awatar raptowny13

    Dołączył
    Jan 2014
    Skąd
    Łódź
    Posty
    846
    Telefon
    Sony Xperia Z
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    108
    Jasne że sie da,ale po co

    Masz problem z odblokowaniem developerskim,albo ze zwiększeniem ilości XAPów? Napisz do mnie

  8. Piwa Miszczu postawil(li) piwo za ten post
  9. #6

    Dołączył
    Jul 2012
    Posty
    25
    Telefon
    Mozart
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0
    aktualizacje podobno wychodzą szybciej ale w sumie ja nie ma korzyści to chyba pozostanę przy tym Dzięki wielkie za pomoc!

  10. #7
    Awatar raptowny13

    Dołączył
    Jan 2014
    Skąd
    Łódź
    Posty
    846
    Telefon
    Sony Xperia Z
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    108
    Co do aktualizacji to polecam odblokowac telefon developersko. Wtedy bedzie najszybciej

    Masz problem z odblokowaniem developerskim,albo ze zwiększeniem ilości XAPów? Napisz do mnie

  11. #8
    Awatar kamiton

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Warka
    Posty
    877
    Telefon
    930/820/520
    ROM
    10
    Piwa (Postawione)
    50
    Piwa (Otrzymane)
    113
    A ja jednak polece wgrać czysty,Polscy operatorzy posiadają wiele bugów w udostępnianych brandingach.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Jak sprawdzić ile telefon ma faktycznie pamięci ram ?
    Przez Cooler85 w dziale Problemy z Windows Phone
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 02-09-2012, 16:55
  2. Obecność gry Yumm na Windows Phone
    Przez KewinPol w dziale Gry
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 20-07-2012, 02:18
  3. Obecnośc gry Quake na WP
    Przez mayday1983 w dziale Gry
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 12-07-2012, 13:52
  4. Obecność funkcji Print Screen
    Przez rakers w dziale Ogólnie o Windows Phone
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 27-03-2012, 13:42
  5. Jak sprawdzić czy jest interop?
    Przez wizar w dziale Ogólnie o Windows Phone
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 07-01-2012, 10:23

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •