Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 22

Wątek: Zmiana dostawcy wyszukiwania w IE z Bing na Google...da się???

  1. #1
    Awatar robak

    Dołączył
    Jan 2012
    Skąd
    Bielsko
    Posty
    53
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    v9 Mango
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Zmiana dostawcy wyszukiwania w IE z Bing na Google...da się???

    Witam,
    Chciałbym zmienić dostawcę wyszukiwania w Internet Explorerze żeby zamiast Bing domyślnie było Google...czy da się coś takiego zrobć np za pomocą edycji rejestru bądź aplikacji???
    Proszę znawców tematu o pomoc, bo sam nie mogę znaleźć takiego rozwiązania.
    Pozdrawiam

  2. #2
    Awatar JacKacz9300

    Dołączył
    Nov 2011
    Wiek
    20
    Posty
    357
    Telefon
    HTC 7Mozart, Nokia N95, Nokia Lumia 800
    ROM
    7.10.8107.79-22Lang-Fully Unlock by DFTC
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: Zmiana dostawcy wyszukiwania w IE z Bing na Google...da się???

    Advanced Config sobie zainstaluj i tam jest taka funkcja

  3. #3
    Awatar robak

    Dołączył
    Jan 2012
    Skąd
    Bielsko
    Posty
    53
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    v9 Mango
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: Zmiana dostawcy wyszukiwania w IE z Bing na Google...da się???

    Ok...tylko problem tkwi w tym że Advanced Config nie zmienia mi dostawcy mimo tego że ustawiłem google, a potem reboot phone...
    Jakieś pomysły czemu nie działa???

  4. #4
    Awatar robak

    Dołączył
    Jan 2012
    Skąd
    Bielsko
    Posty
    53
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    v9 Mango
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Zna ktoś sposób który działa?
    Sent from my Mozart using Board Express
    HTC 7 Mozart Full Unlocked Mango v9 8107
    Jeśli pomogłem, postaw piwo

  5. #5
    Awatar nettmanek

    Dołączył
    Dec 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    25
    Posty
    172
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    7.10.8862.144
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: Zmiana dostawcy wyszukiwania w IE z Bing na Google...da się???

    w rejestrze sie to chyba zmienia
    Pomogłem? Postaw PIWO

  6. #6
    Awatar robak

    Dołączył
    Jan 2012
    Skąd
    Bielsko
    Posty
    53
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    v9 Mango
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Ok tylko gdzie dokładnie???
    Sent from my Mozart using Board Express
    HTC 7 Mozart Full Unlocked Mango v9 8107
    Jeśli pomogłem, postaw piwo

  7. #7

    Dołączył
    Jan 2012
    Posty
    380
    Telefon
    HTC MOZART7
    ROM
    Orginalne +unlo
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: Zmiana dostawcy wyszukiwania w IE z Bing na Google...da się???

    I czym można zmienić wpis w rejestrze: dodam że zalezy mi na tym ale tel mam odblokowany developersko......przez microsoft.

  8. #8
    Awatar nettmanek

    Dołączył
    Dec 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    25
    Posty
    172
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    7.10.8862.144
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: Zmiana dostawcy wyszukiwania w IE z Bing na Google...da się???

    nie pamietam gdzie... gdzies mi sie rzucilo w oczy ze w rejestrze sie to zmienia... registry editor - tak sie nazywa program do edycji rejestru w wp7
    Pomogłem? Postaw PIWO

  9. #9

    Dołączył
    Oct 2011
    Wiek
    33
    Posty
    112
    Telefon
    ATIV S,HTC TITAN
    ROM
    WP8/7.8
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: Zmiana dostawcy wyszukiwania w IE z Bing na Google...da się???

    Przypnij sobie kafelek strony wyszukiwarki google na ekranie głównym i będziesz miał po problemie

  10. #10
    Awatar robak

    Dołączył
    Jan 2012
    Skąd
    Bielsko
    Posty
    53
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    v9 Mango
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: Zmiana dostawcy wyszukiwania w IE z Bing na Google...da się???

    <Zbędny Cytat>
    W sumie niezły pomysł
    Co do rejestru to znalazłem coś na XDA...
    Google
    Code:
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]
    "DefaultScope"="Google"

    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\Google]
    "URL"="http://www.google.com/m?hl=en&amp;gl=us&amp;client=ms-hms-tmobile-us&amp;q={searchTerms}"

    ale niestety u mnie nie działa...i prawdopodobnie na wszystkich telefonach z Mango też nie będzie działać...
    Jest to dosyć stary wpis jeszcze za czasów jak Mango wchodziło...ale wkleiłem bo może jeszcze komuś się przyda
    Ostatnio edytowane przez Tahion ; 03-02-2012 o 13:16 Powód: bzdurne cytowanie

  11. #11
    djtonka

    Odp: Zmiana dostawcy wyszukiwania w IE z Bing na Google...da się???

    To chyba siedzi w architekturze bo jest osobny zapis na to:
    In Windows Phone OS 7.1, the Search button always invokes Bing Search.

  12. #12

    Dołączył
    Jan 2012
    Posty
    380
    Telefon
    HTC MOZART7
    ROM
    Orginalne +unlo
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: Zmiana dostawcy wyszukiwania w IE z Bing na Google...da się???

    tak co mnie zaciekawiło w softach nie których custom mamy wybór bling /google ciekawe gdzie dokładnie toto siedzi.

  13. #13
    Awatar robak

    Dołączył
    Jan 2012
    Skąd
    Bielsko
    Posty
    53
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    v9 Mango
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: Zmiana dostawcy wyszukiwania w IE z Bing na Google...da się???

    A w jakim sofcie to widziałeś?
    A może by pójść w inna stronę i podmapować przycisk search na Google zamiast binga?
    Wie ktoś może czy da się dać inny skrót pod ten klawisz? Na wm były takie opcje, ale czy WP też może je mieć?

  14. #14
    Awatar bubutm

    Dołączył
    Jan 2012
    Skąd
    Tomaszów Mazowiecki
    Posty
    157
    Telefon
    HTC HD7 / 16GB
    ROM
    Nextgen 2.6+ full
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: Zmiana dostawcy wyszukiwania w IE z Bing na Google...da się???

    Praktycznie w każdym custom romie teraz można sobie przestawiać dostawcę z binga na google i nie ma z tym problemu.



    HTC HD7 / 16GB a na pokładzie


  15. #15
    Awatar robak

    Dołączył
    Jan 2012
    Skąd
    Bielsko
    Posty
    53
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    v9 Mango
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    A gdzie jest taka opcja do zmiany, bo nie mogę znalezc...
    Używam customa mango v8.1 Full unlock.
    Sent from my Mozart using Board Express
    HTC 7 Mozart Full Unlocked Mango v9 8107
    Jeśli pomogłem, postaw piwo

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Bing Car Finder
    Przez leo w dziale Kosz
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 17-11-2011, 23:52
  2. Aktulizacja Bing Maps
    Przez News Windows-Phone.pl w dziale News Windows-Phone.pl
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 15-10-2011, 14:50
  3. Google+ dla Windows Phone
    Przez News Windows-Phone.pl w dziale News Windows-Phone.pl
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 09-10-2011, 13:15
  4. HTC HD7 w T-Mobile dostaje możliwość zmiany dostawcy wyszukiwania
    Przez News Windows-Phone.pl w dziale News Windows-Phone.pl
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 01-10-2011, 16:30

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •