Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Orange w sieci Play i problemy z trybem 3G

  1. #1
    Awatar nettmanek

    Dołączył
    Dec 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    30
    Posty
    172
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    7.10.8862.144
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Orange w sieci Play i problemy z trybem 3G

    Witam serdecznie,

    Od kilku dni mam problem z zasięgiem Orange w sieci Play. Mianowicie problem polega na tym, iż telefon traci zasięg w momencie włączenia trybu 3G gdy jestem podłączony do zasięgu sieci Orange. Na EDGE działa wszystko bez problemu.
    3G w play i plus też działa bez problemu. Czy u was też są takie objawy?

    Ps. mieszkam w centrum częstochowy (mowie by wykluczyc problemy z lokalizacją)
    Pomogłem? Postaw PIWO

  2. #2
    Awatar nettmanek

    Dołączył
    Dec 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    30
    Posty
    172
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    7.10.8862.144
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Od 1 grudnia w play można korzystać z zasięgu sieci Orange
    Sent from my 7 Mozart T8698 using Board Express
    Pomogłem? Postaw PIWO

  3. #3
    Awatar nettmanek

    Dołączył
    Dec 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    30
    Posty
    172
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    7.10.8862.144
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: Orange w sieci Play i problemy z trybem 3G

    nie nie w tym tkwi problem bo wszystko działało... od jakichś 3-4 dni mam dopiero takie problemy a korzystałem z 3G w orange od początku (tj koło 10grudnia)

    probowalem nawet zmiany romu... wiec nei wiem czy to z moim telefonem jest cos nie tak czy oni maja jakieś problemy... 3G w play i plus dziala OK
    Pomogłem? Postaw PIWO

  4. #4
    Awatar Tahion

    Dołączył
    Aug 2011
    Posty
    1,475
    Telefon
    Najlepszy
    Piwa (Postawione)
    26
    Piwa (Otrzymane)
    18

    Odp: Orange w sieci Play i problemy z trybem 3G

    A mi wydaje się że sieci Orange i Plus są tylko wspomagające i priorytet mają ich rodzimi użytkownicy. JA zawsze u siebie miałem problem z połączeniem z innymi nadajnikami. Mieszkam pod Poznaniem. A kumpel znowu chodzi cały czas na Plusie. Więc sam jestem ciekaw jak to działa. To co napisałem to tylko domysły. Pewnie zapewniają tylko rozmowy a reszta to jak się uda
    Sent from my Laptok by Dell using Opera and Internet via Router - Po resztę zbędnych informacji pisać na Priv. (wersja windy, moc zasilacza, wielkość ekranu, odległość od okna itp)

  5. #5
    Awatar oskarb35

    Dołączył
    Jan 2012
    Skąd
    UK
    Wiek
    46
    Posty
    566
    Telefon
    Nokia
    ROM
    8107
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Odp: Orange w sieci Play i problemy z trybem 3G

    próbowałeś w kilku miejscach miasta korzystając z różnych BTS-ów?

  6. #6
    Awatar nettmanek

    Dołączył
    Dec 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    30
    Posty
    172
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    7.10.8862.144
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: Orange w sieci Play i problemy z trybem 3G

    dobra zadzwonilem do BOKu i babka mi powiedziala, że prawdopodobnie modernizują nadajniki (lub jakos tak to powiedziala). Czyli trza czekać
    Pomogłem? Postaw PIWO

  7. #7

    Dołączył
    Jan 2012
    Posty
    380
    Telefon
    HTC MOZART7
    ROM
    Orginalne +unlo
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: Orange w sieci Play i problemy z trybem 3G

    Norma ale ja bym im tak nie wierzył zbytnio.U mnie co ciekawe po 3g w orange na sim play net działa i co ciekawe leci z pakietu.A słyszalem że net tani pakietowy tylko w sieci macierzystej.

  8. #8

    Dołączył
    Feb 2012
    Skąd
    W-wa Gocław
    Posty
    641
    Telefon
    Lumia 900
    ROM
    nie wiem
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    U mnie natomiast jest tak, że Internet na nadajnikach Orange działa słabo. Na plusie super i Play tez super.
    Mówimy oczywiście o 3G. Czasy odpowiedzi też są długie na Orange. Ale połączenia 2G już problemów żadnych nie mam. Jeszcze jakby dołożyli zasięg TMobile to rozwiązanie jest extra. Chodź poniekąd tak będzie bo jak Orange będzie współdzielił infrastrukturę z T. Ale wiem, że nie wszędzie na terenie kraju będą współdzielić.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Zmiana trybu pracy sieci 2G/3G
    Przez Shadow2k3 w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 24-07-2013, 14:53
  2. Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 27-10-2012, 10:55
  3. Reklama w sieci
    Przez face w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 10-01-2012, 17:54
  4. Moje let's play z minecrafta.
    Przez Ray w dziale Aplikacje i gry
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 09-12-2011, 17:30
  5. Bubble Town 2 (by I-play)
    Przez jonny w dziale Kosz
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 18-08-2011, 22:14

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •