Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 25

Wątek: Lumia 800 MMS

  1. #1

    Dołączył
    Feb 2012
    Posty
    2
    Telefon
    Lumia 800
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Lumia 800 MMS

    Witam, szukałem ale nie znalazlem.. Mianowicie chodzi mi o mozliwosc wyslania oraz odebrania mmsow "na" Lumii 800. Sciągnąłem ten program konfiguracja sieci, ktory skonfigurowal niby telefon do ustawien pod ORANGE ale nadal nie moge wysylac wie moze ktos co trzeba zrobic?
    Telefon kupiony z PLUS'a.
    Dzieki za podpowiedzi.

  2. #2

    Dołączył
    Feb 2012
    Posty
    2
    Telefon
    Lumia 800
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Kurcze.... no o tym to nie pomyslalem chyba dlatego ze mialem N900 i tam to automatycznie mi sie włączało
    BONES - dzieki )

  3. #3

    Dołączył
    Mar 2012
    Posty
    29
    Telefon
    Nokia Lumia 800
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Ja mam ten sam problem. Pomimo konfiguracji nie mogę wysyłać ani odbierać MMS. Pakiet Data aktywny a jednak nie śmigają. Ktoś wie o co kaman?

  4. #4

    Dołączył
    Mar 2012
    Posty
    29
    Telefon
    Nokia Lumia 800
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Niestety to nie pomaga. Już to robiłem. Internet działa a MMS-y nie. Dane pakietowe również mam włączone i nic.

    ---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:44 ----------

    dodam jeszcze jedno. MMS-ów nawet odbierać nie mogę. Może to kogoś naprowadzi na rozwiązanie problemu.

  5. #5
    Awatar Tahion

    Dołączył
    Aug 2011
    Posty
    1,475
    Telefon
    Najlepszy
    Piwa (Postawione)
    26
    Piwa (Otrzymane)
    18
    Zadzwoń do operatora niech zrestartują usługę.
    Sent from my Laptok by Dell using Opera and Internet via Router - Po resztę zbędnych informacji pisać na Priv. (wersja windy, moc zasilacza, wielkość ekranu, odległość od okna itp)

  6. #6

    Dołączył
    Mar 2012
    Posty
    29
    Telefon
    Nokia Lumia 800
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Okazuje się ze problem jest po stronie Orange, pobobno występuje problem z mms w dniu dzisiejszym. Zobaczymy jak będzie jutro.

  7. #7

    Dołączył
    Mar 2012
    Posty
    9
    Telefon
    Lumia 800
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    MMS z Polski do UK

    Mam problem z wysłaniem MMS do UK. Do polskich odbiorców mogę wysyłać bez problemu, tak samo bez problemu otrzymuję wiadomości. Niestety nie mogę wysłać mms za granicę. Sprawdzałem czy nr jest prawidłowy, wszystko wydaje sie, że jest OK. Niestety przy każdej próbie wyskakuje komunikat "Nie można wysłać wiadomośći". Ma ktoś jakiś pomysł...?
    Zwykłe smsy dochodzą.
    Z góry bardzo dziękuje.

  8. #8
    djtonka
    numer masz +4477...........?

  9. #9

    Dołączył
    Mar 2012
    Posty
    9
    Telefon
    Lumia 800
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Dokładnie, nr zaczyna się od +44777............. .

  10. #10

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 710
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Cytat Zamieszczone przez Bones Zobacz posta
    Włącz transmisje danych w telefonie. Jeżeli użyłeś konfiguracji to powinno pójść.
    Jak w nokii lumia 710 wlaczyc transmisje danych? tez mam problem z mms.

  11. #11

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 710
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Dzięki, śmiga...

  12. #12

    Dołączył
    Mar 2012
    Posty
    9
    Telefon
    LUMIA 800 CYAN
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    LUMIA 800 - MMSy - nawiązywanie połączenia sieciowego

    Witam,

    mam taki oto problem. Jako były użytkownik HTC jestem przyzwyczajony że połączenie sieciowe na stałe mogę wyłączyć - a w przypadku wysyłania/pobierania MMSów telefon sam na chwilę się łączył. W LUMII 800 muszę ręcznie włączyć połączenie - wysłać/odebrać MMS - a następnie je wyłączyć.

    Jest jakiś patent żeby to się działo automatycznie dla MMSów przy wyłączonym połączeniu sieciowym? głupio że muszę to teraz robić ręcznie

    z góry dzięki za pomoc

    Notatka od moderatora:
    djtonka: Masz dwa tematu w tym dziale o MMS nie można było przeczytać przed? Kolejna taka próba zakończy się w koszu.


    Przeczytałem oba. Żaden nie dotyczy sytuacji o której piszę w swoim poście. Moje pytanie nie dotyczy ani możliwości wysyłania MMSów bo to działa - ani umiejętności włączenia/wyłączenia połączenia sieciowego.

    Niedokładnie opisałem problem?
    Ostatnio edytowane przez True0Man ; 21-05-2012 o 16:10

  13. #13
    djtonka
    Możesz tylko ułatwić sobie życie stosując skrót do uruchomienia transmisji na ekranie głównym ale żeby dane same się aktywowały to nie ma takiej możliwości. Gdy wysyłasz możesz zawsze włączyć a gdy odbierzesz to masz przecież info w rozmowach i po włączeniu transmisji MMS zostanie pobrany.

  14. #14

    Dołączył
    Mar 2012
    Skąd
    sieć.
    Wiek
    32
    Posty
    68
    Telefon
    lipny.
    ROM
    12460
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Cytat Zamieszczone przez joylukas Zobacz posta
    Mam problem z wysłaniem MMS do UK. Do polskich odbiorców mogę wysyłać bez problemu, tak samo bez problemu otrzymuję wiadomości. Niestety nie mogę wysłać mms za granicę. Sprawdzałem czy nr jest prawidłowy, wszystko wydaje sie, że jest OK. Niestety przy każdej próbie wyskakuje komunikat "Nie można wysłać wiadomośći". Ma ktoś jakiś pomysł...?
    Zwykłe smsy dochodzą.
    Z góry bardzo dziękuje.
    a nikt widze nie podpowiedzial ci aby sprawdzic czy masz funkcje na koncie wlaczona polaczenia miedzynarodowe

  15. #15
    djtonka
    Taka blokada jest tylko na rozmowy, wiec można wysyłać wiadomości.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •