Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 39

Wątek: Uciekający zasięg po odblokowaniu Mozarta

  1. #1
    Awatar Obeebok

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    336
    Telefon
    HTC Mozart
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    17

    Uciekający zasięg po odblokowaniu Mozarta

    Nie wiem, czemu poprzedni temat mi zniknął, więc napiszę jeszcze raz...
    Otóż mój Mozart się dziwnie zachowuje. Kiedy jest w trybie czuwania, zasięg jest bardzo dobry - maksymalny albo prawie maksymalny. Jak wezmę go do ręki i odblokuję, to z zasięg drastycznie spada najczęściej do 1 kreski, ale bardzo często zdarza się tak, że całkowicie go gubi. Co najdziwniejsze, trzymając go cały czas w ręce, gdy się go z powrotem zablokuje i odblokuje, zasięg automatycznie wraca i po chwili znowu ucieka. Konkluzja jest taka, że dobry zasięg jest tylko wtedy, jak telefon leży nieruszany na stole. Oczywiście na zewnątrz problem nie występuje, jedynie w zamkniętych pomieszczeniach. Chyba nie muszę tłumaczyć, jakie to uciążliwe: chcę sprawdzić coś w necie - zwykle się nie udaje, bo zgubi się zasięg (nie dotyczy wifi), ktoś do mnie dzwoni i po chwili rozmowy zaczyna przerywać, a w końcu całkiem zrywa rozmowę. Telefon ma najnowszą wersję Mango po wszystkich aktualizacjach. Teraz pytania:
    - czy istnieją jakieś czynności, które mogę podjąć bez utraty gwarancji, żeby to poprawić?
    - telefon jest z Orange, ale sam używam karty Plusa - w razie czego iść do najbliższego salonu Orange czy wysyłać telefon prosto do Regeneris?
    - czy może ten model tak po prostu ma?

  2. #2
    djtonka
    Po odblokowaniu czyli zdjęciu simlocka?
    Nie tylko Twój post zniknął. Forum przeniosło się na nowy serwer i trwają pracę na stabilnością.

  3. #3
    djtonka
    To jeszcze napisz czy stało sie to nagle czy taki kupiłeś.

  4. #4
    Awatar Obeebok

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    336
    Telefon
    HTC Mozart
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    17
    Taki kupiłem, ale na Allegro. Telefon jest ze stycznia. W sumie i tak na wszelki wypadek muszę wgrać oryginalnego ROMa, bo nie wiem czy poprzedni właściciel nie majstrował w sofcie. Orange ma jakiś swój brandowany soft, który powinienem mieć, czy wszystko jedno co wgram?

  5. #5
    djtonka
    Wgrać nie zaszkodzi ale sprawdź czy nie był rozbierany, bo wygląda mi to na brak anteny.

  6. #6
    Awatar Obeebok

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    336
    Telefon
    HTC Mozart
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    17
    wersja systemu: 7.10.8107.79
    wersja oprogramowania układowego: 2250.21.51201.401
    wersja sprzętu: 0004
    wersja oprogramowania radiowego: 5.71.09.02a_22.51.50.21U
    wersja sprzętu radiowego: A.102.0.D4
    wersja programu ładującego: 5.12.2250.1 (134578)
    wersja układu scalonego: SOC: 2.2.5.0
    adres mac i identyfikator sim pewnie nieistotny

    co do braku anteny to raczej nie jestem w stanie zweryfikować czy telefon był rozbierany bez narażenia się na utratę gwarancji, jeśli nie był

  7. #7
    Awatar Obeebok

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    336
    Telefon
    HTC Mozart
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    17
    Hmm, czyli to co mam w telefonie nie jest oryginalnym softem?

  8. #8
    Awatar Obeebok

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    336
    Telefon
    HTC Mozart
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    17
    W opisie aukcji było, że niby na przedłużenie umowy dostał, ale mu się nie spodobał. No nic, okaże się, jak wgram. Póki co dziękuję za pomoc i poświęcony czas :-)

  9. #9

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    13
    Telefon
    htc7 mozart
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    czy ten soft z mediafire 5.13 mz język polski

  10. #10
    Awatar Obeebok

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    336
    Telefon
    HTC Mozart
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    17
    Ok, mam Active Synca, zaraz się wezmę za wgrywanie. Mam nadzieję, że do wgrania oryginalnego softa nie trzeba nic więcej grzebać

    ---------- Post dodano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

    Hmm, chyba są mi potrzebne jakieś sterowniki, bo po podłączeniu telefonu do kompa wykrywa sprzęt, ale nie może go zainstalować. Można je pobrać skądś?

  11. #11

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    13
    Telefon
    htc7 mozart
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Próbowałem wgrać ten chiński 5.13 ale wyskoczył mi błąd error 266 update error co mam zrobić.

  12. #12

    Dołączył
    Jan 2012
    Posty
    32
    Telefon
    mozart
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Poprobuj wyczyscic styki na klapce i plycie glownej. Sprawdz tez zalozenie klapki czasem nie dolega do konca obudowy i dlatego brak zasiegu. Antena jest w klapce.

  13. #13

    Dołączył
    Jan 2012
    Posty
    32
    Telefon
    mozart
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Też można, tylko po co czekać 3 tygodnie na to by wyczyścili styki.

  14. #14

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    13
    Telefon
    htc7 mozart
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Ateraz mam error 260 już chyba się poddaję!

    ---------- Post dodano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

    Ateraz mam error 260 co jest i znikł mi napis usb na białym tle

  15. #15
    djtonka
    Gorzej jak klapka jest z aukcji za 5 zł. Może w tedy powierzchnia anteny ogranicza się tylko do styków

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Najnowsza aktualizacja dla Mozarta
    Przez Marv w dziale Dyskusja ogólna
    Odpowiedzi: 116
    Ostatni post / autor: 09-08-2012, 21:59
  2. Komputer nie widzi Mozarta
    Przez tmks90 w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 16-07-2012, 17:09
  3. omnia 7 jest pełny zasięg a nie mogę dzwonić
    Przez maly00011 w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 27
    Ostatni post / autor: 24-04-2012, 19:08
  4. Ładowarka samochodowa do Mozarta
    Przez wookie w dziale Akcesoria
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 21-04-2012, 10:15
  5. Pobieranie plików/aplikacji na Mozarta
    Przez mdo89 w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 15-02-2012, 23:24

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •