To niech się przeniesie też do nju i będzie mogła pisać nie tylko do Ciebie, ale i wszystkich innych w Polsce.
Plus
Play
To niech się przeniesie też do nju i będzie mogła pisać nie tylko do Ciebie, ale i wszystkich innych w Polsce.
mcmc pisałem że praktycznie wszyscy moi znajomi są w plusie, mamy do siebie prawie za darmo.. nie przejdę do innej sieci, bo kompletnie się to nie opłaca.
Ukradnijcie ten zestaw, jeśli musicie, ale jeśli możecie, kupcie go - dodał lider Lemmy Kilmister.
Mógłbyś rozwinąć?
Na ogół tak jest. Jednak sam patrzę na swój budżet. Nikt mi nie dokłada do niego.
Ceno tak jeśli chodzi o rozmowy, wiadomości. Jeśli chodzi o internet i usługami dodanymi już niestety nie.
Pod względem oferty Plus będzie słabszy, pod względem sieci jako takiej lepszy. Trzeba być masochistą, żeby siedzieć tyle lat w sieci, w której mi źle. Syndrom Sztokholmski?
Mixy to w ogóle pomyłka. Ni to abo ni to karta, a umowa jest. Nie jest to opłacalne. Jakby człowiek nie liczył. Widać tobie odpowiada i dobrze.
Porównywanie umowy bez modemu z mixem jest nieporozumieniem. Porównuj oferty z tego samego rodzaju.
Nju Mobile faktycznie jest atrakcyjne i mam zamiar migrować tak niektórych z rodzinki - i wiele osób będzie miało różnych operatorów, a nie tego samego bo taniej.
Można korzystać ze wszystkich sieci w Play - Orange, T-Mobile i Plus (bez zasięgu Aero2, które działa na 900 MHz, ale przestawia się jak Plus - tutaj stacja bazowa będzie wywalać).
W związku z tym zasięgiem wszystkich sieci zmieniłem Playa na inną sieć. Nie takie to różowe.
Jak nie potrafią przeszukać ofert operatorów to niech płacą. Niestety, ale zasada rynku. Kto może niech płaci i to ile tylko może.
Wolę się z ludźmi spotkać zamiast pisać setki SMSów. W razie czego, skoro ty masz rozmowy bez limitu, zawsze możesz zadzwonić.Kolejna opcja to np. WhatsApp - piszesz ile dusza zapragnie. Kilkaset tysięcy wiadomości to koło 10-20 MB.
Również jestem ciekawy.
Faktycznie internet nie jest tani, ale to nie do tego oferta. Używanie w smartphone to lekki masochizm.
Będzie drogo jak będziemy dzwonić pod numery premium, wysyłać SMSy i jeździć za granicą.![]()
Nie no... to, że nie jestem z Plusa zadowolony obecnie, nie znaczy, że zawsze tak było
Kiedyś podobnie jak u Arkhana, wszyscy moi znajomi i rodzina była w Plusie. Zmiana sieci była, więc bez sensu... zwłaszcza, że kiedyś plus był jeszcze oki. Odkąd pojawiło się Play zaczęła się stopniowa migracja moich znajomych i rodziny do innych sieci... nie tylko do Play. Obecnie znajomi i rodzina w równym stopniu podzielili się między Play, Orange i T-mobile. W Plusie jest jeszcze moja żona, dwie siostry, żona brata i paru znajomych. Po tym jak pojawiła się oferta njumobile, oboje z żoną zaczęliśmy się zastanawiać nad zmianą sieci. Obecnie trzymają nas umowy z Plusem.
Co do mixa, pierwszy raz mam taką umowę. Zawsze miałem telefon na kartę, nie lubię kajdanek. Ponad rok temu w sierpniu pojawiła się w bardzo dobrej ofercie w mix plusie lumia 900. Nigdy nie wziąłbym telefonu na abonament... tak jak powiedziałem, nie lubię kajdanek... chociaż żona mnie namawiała (no bo i tak co miesiąc kasę wydajesz na doładowanie). Na mixa byłem jednak w stanie się zdecydować, bo mogłem go spłacić wcześniej... i szybciej pozbyć się tego balastu. I tym sposobem wylądowałem z mixem
.
Njumobile ma duuuuuużą zaletę, że jest bez umowy na czas określony... jak mi się nie spodoba, zawsze mogę zrezygnować.
Mam do mojej dziewczyny teraz jakieś 300 km. Spotkanie?
Jakie WhatsApp? Moja dziewczyna ma starą nokię która chyba nawet symbiana jeszcze nie ma.
Nadal twierdzisz że ma płacić ile tylko może? Rusz głową nie każdy jest w takiej sytuacji jak ty że ma dobry telefon i ma dobre oferty.
Ukradnijcie ten zestaw, jeśli musicie, ale jeśli możecie, kupcie go - dodał lider Lemmy Kilmister.
Dałem przykłady ogólne, a nie swoim przykładzie. Piszę generalnie ty na jednym przykładzie. Dalej nie zmienia to faktu, że jak jedna osoba ma rozmowy bez limitu to ona może dzwonić.
No tak, ale o rozmowach nic nie pisałem tylko o smsach, będąc w szkole, na zajęciach, czy coś innego robiąc nie można zadzwonić ale smsa można napisać![]()
Zgadza się.
W efekcie wniosek ponownie ten sam - każdy dobiera ofertę do własnych potrzeb. Czasem są bardziej lub mniej zorientowani klienci w ofercie na rynku, ale to zupełnie inna kwestia.
wg mnie play- za 40 zeta masz połączenia i sms'y do wszystkich bez limitu ,do tego jak ktoś mieszka w Wawie to doceni zasięg w metrze
Do smartphone'a nie wiem czy najlepsze. Za mało danych.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)