Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: nokia lumia 610 - transmisja danych

  1. #1

    Dołączył
    Oct 2012
    Posty
    8
    Telefon
    nokia lumia 610
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    nokia lumia 610 - transmisja danych

    Witam, jestem całkiem nowym (od 2 dni) i zielonym użytkownikiem tel. dotykowego w dodatku nokii, do tej pory tel. miałam innej firmy. Nurtuje mnie sprawa transmisji danych tzn. jeśli ją wyłączę to nie mogę wysłać mms a jak mi jest potrzebny net to transmisję włączam. Czy jest jakaś możliwość rozdzielenia tych dwóch aplikacji.

    ---------- Post dodano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

    Czy jest możliwość zablokowania klawisza wyszukiwania łączącego się z netem (bardzo często mi się myli i myślę że służy do szukania danych a nie łączenia)

  2. #2

    Dołączył
    Jun 2012
    Posty
    2,584
    Telefon
    Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    33
    Piwa (Otrzymane)
    111
    Żeby wysłać/odebrać MMSa musisz każdorazowo włączać transmisję danych.

    Chodzi o przycisk lupy? Nie ma możliwości jego zablokowania. Ale jeśli masz wyłączoną transmisję danych to nie poniesiesz kosztów.

  3. #3

    Dołączył
    Oct 2012
    Posty
    8
    Telefon
    nokia lumia 610
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    tylko to ciągłe włączanie i wyłączanie jest trochę uciążliwe i czy istnieje możliwość usunięcia utworów bez podłączania tel. do kompa i uruchamiania programu zune

  4. #4

    Dołączył
    Oct 2012
    Posty
    6
    Telefon
    lumia 610
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Jest tylko możliwe usuwanie pojedyncze. W tel. otwórz zune wybierz muzyka następnie utwory lub wykonawcy ( nie albumy), naciśnij i przytrzymaj dany utwór lub wykonawcę i wyświetli kilka opcji w tym i usuń. Nic prostrzego

  5. #5
    Awatar Dafit

    Dołączył
    Oct 2012
    Skąd
    Zamość
    Posty
    893
    Telefon
    Nokia E5
    ROM
    WP 8.1
    Piwa (Postawione)
    40
    Piwa (Otrzymane)
    39

    RE: nokia lumia 610 - transmisja danych

    Ja odkąd mam swój telefon to mmsa nie wysyłałem jeszcze
    Sent from my Lumia 800 using Board Express

  6. #6

    Dołączył
    Oct 2012
    Posty
    8
    Telefon
    nokia lumia 610
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Witam w kolejnym dniu poznawania mojego telefonu. W ustawieniach wyłaczyłam dostęp do internetu a mimo to naciskając lupe to on mi się łączy z netem i czy jest mozliwość sprawdzenia co znajduje się na mojej karcie sim
    Ostatnio edytowane przez magda75 ; 31-10-2012 o 10:15

  7. #7

    Dołączył
    Jun 2012
    Posty
    2,584
    Telefon
    Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    33
    Piwa (Otrzymane)
    111
    Widocznie łączy się przez wifi.

    Ustawienia -> sieć komórkowa -> transmisja danych - tutaj się wł/wył internet po sieci komórkowej

  8. Piwa jamas postawil(li) piwo za ten post
  9. #8

    Dołączył
    Oct 2012
    Posty
    8
    Telefon
    nokia lumia 610
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    przez wifi się nie łączy bo też wyłączyłam, jedynie pomaga wyłączenie transmisji danych - dzięki za pomoc

    ---------- Post dodano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

    dzięki bardzo pomogło

  10. #9

    Dołączył
    Mar 2013
    Posty
    24
    Telefon
    lumia 710
    ROM
    7.10.8862.144
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    4
    ROZWIĄZAŁEM to w następujący sposób (wpisujemy bez cudzysłowów): w telefonie z "marketplace" instalujemy aplikacje "ustawienia sieciowe". W aplikacji wybieramy "dodaj apn" wpisujemy nazwę połączenia (jestem w sieci Play więc wpisałem "play2" oczywiście można wpisać np. "mojeustawienia"), zaznaczamy "ustaw to jako aktualny apn". "APN do Internetu" zostawiamy puste pola, pod "APN do mms" wypełniamy według ustawień ręcznych mms dla swojej sieci. W moim przypadku ustawienia dla sieci play:
    Nazwa punktu dostępu do MMS: "mms"
    Adres proxy: "10.10.25.5"
    Port proxy: "8080"
    Nazwa użytkownika i hasło zostawiamy puste
    Adres MMSC: "10.10.28.164/mms/wapenc"

    wybieramy "zapisz", po czym wyskoczy komunikat "BRAK USTAWIEŃ APN DO INTERNETU" wybieramy "ok", czekamy chwilkę, aż telefon wprowadzi ustawienia. Wychodzimy z aplikacji i udajemy się do "ustawienia" --> "sieć komórkowa" ustawiamy "Transmisja danych" Włączona, "opcje roamingu danych" wybieramy korzystaj z roamingu. I gotowe :-) teraz można się cieszyć mmsami bez dodatkowych kosztów związanych z transmisją danych. W przyszłości gdy jednak zechcemy korzystać z internetu z telefonu to wchodzimy w aplikacje ustawienia sieciowe i z pola Operator wybieramy nazwę naszej sieci i możemy się cieszyć dostępem do internetu z pakietu.
    Przetestowałem to na lumia 710 i lumia 610. Telefony ściągają i wysyłają mmsy bez problemu i bez zabawy w włączanie transmisji danych i wyłączanie jej po ściągnięciu mmsa. Nie łączy się z internetem więc nie naraża nas na dodatkowe koszty, nie próbuje nawiązywać połączeń z internetem, więc nie czerpie energii z baterii. Nie musimy ograniczać telefonu, bo sprawdzanie aktualizacji i nowych maili nastąpi dopiero gdy znajdziemy się w obrębie naszej sieci WIFI np. w domu.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Transmisja danych a połączenie WiFi
    Przez irek w dziale Dyskusja ogólna
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 16-06-2013, 20:51
  2. Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 17-11-2012, 11:51
  3. wifi i transmisja danych
    Przez stysiah w dziale Problemy z Windows Phone
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 09-10-2012, 13:16
  4. lumia 710 problemy z transmisją danych play
    Przez Xavi8 w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 12-09-2012, 11:41
  5. internet, transmisja danych
    Przez aasia w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 26-05-2012, 12:44

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •