PDA

Zobacz pełną wersję : omnia 7 jest pełny zasięg a nie mogę dzwonić



maly00011
21-04-2012, 17:39
Witam:)
mam problem z telefonem samsung omnia 7 jak w temacie telefon łapie sieci ale co z tego wybieram numer i od razu pisze zakończono,próbowałem innych kart z innych sieci to samo,telefon bez simlocka.
dzisiaj wgrałem nowego roma i nic nie pomogło.
proszę o pomoc

Pewek
21-04-2012, 18:07
Spróbuj włączyć roaming w ustawieniach.

djtonka
21-04-2012, 23:19
to wystąpiło nagle czy taki kupiłeś?

djtonka
21-04-2012, 23:24
z tego co pamiętam to chyba było to wyłączone tylko w telefonach na kartę.

maly00011
22-04-2012, 09:05
takiego kupiłem jak włożyłem kartę nie dzwonił potem zmieniłem roma i działał na następny dzień znów nie działa może trzeba radio roma zmienić tylko nie wiem na jaki; albo jest jakoś zablokowany nie mam pojęcia co z nim jest nie tak

djtonka
22-04-2012, 10:20
Na forum znajdziesz opis i pomoc w odpowiednim dziale. Powiedz jeszcze czy możesz wysyłać/odbierać wiadomości?

maly00011
22-04-2012, 10:58
nie ani wysyłać ani odbierać

maly00011
22-04-2012, 11:11
tak network profil

djtonka
22-04-2012, 12:21
skoro wgrywałeś jakiś ROM i przez trochę działał to spróbuj HR na początek. Ale przypuszczam uszkodzenie HW, skoro zasięg jest to antena i jej połączenie jest dobre, wychodzi na końcówkę mocy ale tu domowe sposoby się kończą. Poszukaj śladów wody na płycie i baterii oraz stykach.

maly00011
22-04-2012, 12:44
No Własne pisze z telefonu przez internet z sieci komorkowej wiec jest to dziwne bo dzwonić nie moge

---------- Post dodano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Hard reset juz robiłem nie pomaga

djtonka
22-04-2012, 12:53
Czyli masz internet? o tym nie wspomniałeś.

maly00011
22-04-2012, 13:06
no bo dopiero teraz zobaczyłem przedtem używałem wifi w domu

djtonka
22-04-2012, 13:19
Sprawdź na innym telefonie bo może faktycznie masz jakąś blokadę operatorską. Jak nie pomoże to i tak stawiam na końcówkę. Wpisz jeszcze ##3282# i zmień ustawienia na 2G tylko i spróbuj znów.

maly00011
22-04-2012, 13:25
jak wchodzę w ustawienia/aplikacje/telefon

Wyświetl identyfikacje mojego numeru:
Wystąpił problem z identyfikacją numeru.Sprawdź za chwilę.
Przekazywanie połączeń:
Wystąpił Problem przy pobieraniu połączeń.
Sprawdź za chwilę.

djtonka
22-04-2012, 13:28
To jest coś na sieci. Próbowałeś na innym telefonie?

---------- Post dodano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Albo sama karta SIM może być uszkodzona.

maly00011
22-04-2012, 13:35
zmieniłem na 2g ciągle to samo
mówisz że to końcówka a może wiesz ile by mogło to kosztować mniej więcej czy będzie się to opłacało

---------- Post dodano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Próbowałem na innych telefonach na żadnym nie ma problemu

djtonka
22-04-2012, 13:38
A jest możliwość aby powrócić do oryginalnego ROM'u jeśli takowego już nie posiadasz?

maly00011
22-04-2012, 13:58
nie działa od żadnego operatora

djtonka
22-04-2012, 14:22
a co z tym ROM'em?

maly00011
23-04-2012, 15:49
Dzisiaj wracam z pracy przekładam kartę i działa :) no ale ciekawe jak długo:
nie kumam

djtonka
23-04-2012, 15:54
Ciekawe na jak długo. Możliwe ze gniazdo SIM coś szwankuje.

djtonka
23-04-2012, 16:07
Więc bardzo prawdopodobne, ze to usterka sieci.

maly00011
24-04-2012, 14:57
i co wczoraj wieczorem znowu przestał działać,nie wydaje mi się że to sieć,karta działa w każdym innym telefonie chyba zostaje servis

djtonka
24-04-2012, 19:08
jak samemu nie rzobierzesz i nie sprawdzisz bo wygląda to na losowość to zanieś do serwisu.