PDA

Zobacz pełną wersję : [Custom ROM] Metro^7 v3



djtonka
26-05-2012, 19:23
Niektórzy lubią prostotę. Taki jest ten ROM, zawiera tylko odblokowanie. Oparty jest na wersji Tango 12121 widoczny na serwerach jako CV SouthAfrica. Autorem jest vova1069 z forum 4pda.ru


http://img403.imageshack.us/img403/2008/17730235.png



Wersja v3 pozbawiona jest wodotrysków i dodatkowych aplikacji:

Languages: All
Fully Unlocked (Packages by ultrashot)
Deleted Nokia Contacts Transfer
Deleted Nokia Network Setup
Added the nice smile to keyboard
It is 100% original firmware

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1072153&d=1337503330

POBIERZ:

http://narod.ru/disk/50602228001.cbac42d6e79847c6a7574f3198522991/Metro%5E7%20V3%20by%20vova1609.zip.html


część1
http://www.mediafire.com/download.php?80c3la7f4x0otqj
część2
http://www.mediafire.com/download.php?4qkqq4a93m91dvf

TheMrDanonek
26-05-2012, 20:48
Już nic nie rozumiem... to to plagiat czy nie??

djtonka
26-05-2012, 21:20
Widocznie ma tylko pozwolenie na odblokowanie ale innych modyfikacji sam nie umiał zrobić i dlatego taka wersja.

djdkaa
26-05-2012, 22:14
Właśnie wgrałem jest ok żadnych dodatków zbędnych czysty soft odblokowany z ikonka w klawiaturze chodzi jak standardowy Tango

djtonka
26-05-2012, 22:17
Mi już wystarczy tych zmian bo aż kabel gorący :)

djdkaa
26-05-2012, 22:41
Mam problem z mikrofonem praktycznie mnie nie słychać pod każdym softem nawet orginalnym z T-Mobile ;/

Pamiętaj że to nie miejsce na takie sprawy.

zuzek8
26-05-2012, 23:12
Można taki ryjek wrzucić z poziomu telefonu?
Sent from my Lumia 710 using Board Express

djtonka
26-05-2012, 23:16
Dodano nowe linki.

xzombekx
27-05-2012, 10:11
Jest w tym romie Bazar?

zuzek8
27-05-2012, 11:56
tylko odblokowanie

djdkaa
27-05-2012, 12:03
powrót do RainbowMod v1.3 tu nadal problem z menadżerem

TheMrDanonek
27-05-2012, 13:47
a jest tu program do instalacji .xap?

twist
27-05-2012, 14:31
tylko odblokowanie
tylko odblokowanie
tylko odblokowanie
tylko odblokowanie

rozumiecie? zadnych dodatkowych aplikacji żadnych!

TheMrDanonek
27-05-2012, 15:07
Nie ma nic, czysty soft;)

djtonka
27-05-2012, 16:30
powrót do RainbowMod v1.3 tu nadal problem z menadżerem
A dokładnie?

zapp12345
27-05-2012, 22:07
Hmm... a jak instalować xapy w tym customie?? Bo mi głownie na tym zależy, a poza tym odpowiada mi taki czysty soft.
1. Czy można przez IE i jak tak to jak?
2. I czy można przez ten program: Tom XAP Installer z poziomu komputera?

djtonka
27-05-2012, 22:22
Można wgrywając je przez WindowsPhoneDeviceManager i instalując z poziomu telefonu lub pobierz wphXAPdeployer i zainstalujesz z poziomu komputer.
Nic nie pisze o możliwości pobierania przez IE

djdkaa
28-05-2012, 03:06
search key nie działa na tym v3 po zatem migotanie ekranu znika przynajmniej u mnie się straciło jakoś do RainbowMod mam większe i tak przekonanie

djtonka
28-05-2012, 09:18
Autor się uczy. A co do lupy to pomimo zmiany funkcji nie działa czy aplikacji nie możesz zainstalować?

djdkaa
28-05-2012, 09:36
Nie działa po zmianie funkcji. Chwilowo moje testy będę musiał wstrzymać Nokia na serwis leci Mikrofon :/

djtonka
28-05-2012, 10:16
A to szkoda, wrzucasz oryginał przed?

djdkaa
28-05-2012, 10:20
No będę musiał wrzucić oryginalny T-Mobile bo nie chce ryzykować utraty gwarancji :) no a oddaje na Mikrofon migający wyświetlacz i doczepie baterie ze słabo zobaczymy co zrobią :) bo z mikrofonem jest naprawdę zle a na słuchawkach słychać mnie ok choć dziwne bo z dnia nadzień zaczol sie problem

Abagnale
28-05-2012, 10:26
a powiedz mi gdzie znajde orygianlny sof od T-Mobile?

djtonka
28-05-2012, 10:34
W navifirm ale to nie miejsce na takie pytania.

djdkaa
30-05-2012, 15:33
Jednak telefon nie leci na serwis problem sie rozwiązał :) Wystarczy na 3G przełączyć i Malina :)

TheMrDanonek
30-05-2012, 16:48
djtonka mi menagery na ^2 i ^3 działają bez problemu:)

djdkaa
30-05-2012, 16:57
Mi na v3 dziala wszystko poza zmiana klawisza szukaj ;/ no i w bazarze aplikacja themes instal dodaje kolory motywu polecam w v3 :)

TheMrDanonek
30-05-2012, 17:12
ja wole v2 w 3 jakoś taki nieogarnięty smak mam:)

zuzek8
30-05-2012, 17:36
Moim zdaniem wgrać V2 i zostać przy tym do jakiegoś ciekawego ROMu. Bo takie coś jak to, jest nie warte uwagi.

djtonka
30-05-2012, 18:52
djtonka mi menagery na ^2 i ^3 działają bez problemu:)
Pewnie jak bym teraz wgrał to bym się przekonał ale nie warto się już bawić. Teraz poczekam na coś konkretnego od obu autorów.

bonq07
31-05-2012, 13:09
W moim wypadku ^3 spowodował straszne trzeszczenie głośnika rozmów, po instalacji ^2 problem ustąpił, więc gdyby kogoś to spotkało to bez paniki :)

djtonka
31-05-2012, 13:25
Zapierał się że nic tam nie grzebał nie potrzebnie. A już chyba wiem, miałeś włączoną funkcję TTY domyślnie.

djdkaa
01-06-2012, 20:54
Wlasnie o co biega z tymi funkcjami ?? Pętla wiem bo prawie sluch straciłem :P
a co do Lumi w poniedziałek idzie na serwis bo jednak to z mikrofonem nie jest normalne... w 3G jest ok w 2 G Pupa zbita ;/

djtonka
01-06-2012, 21:15
To chyba dla osób niedosłyszących