PDA

Zobacz pełną wersję : [Custom ROM] Lumiatrix^7 v4.1



djtonka
08-07-2012, 18:36
Druga odsłona Lumiatrix od vova1609 zawierająca poprawki. Czytając temat o poprzednim ROM'ie mogliście przeczytać o moich problemach z tą wersją. Czy zostały naprawione? Nie wiem ale możecie zapoznać się z tym co zostało zmienione w nowej wersji.


http://img826.imageshack.us/img826/8936/lumiastrix.png


OS version: 7.10.8779.8
Based on: 1600.3031.8779.12180
Languages: All official languages

Changelog:

Updated Full Unlock (Added Root Manager) by ultrashot
Sped up drawing graphics (Improved speed)
Improved multitasking
Added EXE Launcher, you can run EXE files
Added static ip
If you turn on slient profile, camera will work without sounds
Removed Contacts Transfer
Removed Bazaar
The new File Explorer with the ability to transfer files (First, you need to run DFT BT File Transfer to install drivers)
Added theme HTC
Added wallpapers from htc
The default language is English

Pobierz:


http://narod.ru/disk/55642476001.535973f3a099016c2c9628e753804f52/Lumiatrix%5E7%20V4.1.rar.html


http://www.mediafire.com/?36zsh2dds8isdcx
http://www.mediafire.com/?ngfdj0t2booog0u

Oczywiście wiecie jak wgrywać. Robicie Reset przed zmiana ROM'u. Zalecam Downloader z pominięciem nadpisania klucza. Wszystko w dziale tutoriale Nokia.

djdkaa
08-07-2012, 18:40
Jak ktoś chętny niech sprawdzi czy znikły bugi związane z odinstalowaniem aplikacji i z serchkey

Wodnik Szuwarek
08-07-2012, 18:43
Już pobieram, tylko z narod.ru wolno się ściąga - 2 godziny czekania, a jak dobrze pójdzie to godzina :(

djtonka
08-07-2012, 18:43
serio? 2minuty mi ściągało, wpisałeś numer?

djdkaa
08-07-2012, 18:44
mi tez wyskoczylo 1.5h :P

Wodnik Szuwarek
08-07-2012, 18:45
serio? 2minuty mi ściągało, wpisałeś numer?
Jakbym nie wpisał to bym przecież nie mógł ściągnąć.

djdkaa
08-07-2012, 18:46
nie no powaznie leci 42KB/s heh ACTA :P

djtonka
08-07-2012, 18:50
Tragedia. Lupa bez zmian, nie wiem po grzyba wywalił Bazaar. Root manager przy pierwszym uruchomieniu wyświetla że nie masz pełnego odblokowania :)

djdkaa
08-07-2012, 18:54
Czyli kolejny syf heh Niech on lepiej da sobie spokój

djtonka
08-07-2012, 19:02
Wrzucił Unique file manager zamiast file manager ale nazwy nie zmienił, ciekawe co z XAP

Wodnik Szuwarek
08-07-2012, 19:03
W takim układzie nie wgrywam :P
A ten drugi gość od RainbowMod nic nowego nie zamierza robić?

djtonka
08-07-2012, 19:09
XAP też się instalują w tle zamiast w XAP deployer. Można oczywiście otwierać przez niego ale po grzyba skoro w tęczy się to robi samoistnie. Autor tęczy nad czymś pracuje według tego co pytałem na prv.

Wodnik Szuwarek
08-07-2012, 19:21
Root manager przy pierwszym uruchomieniu wyświetla że nie masz pełnego odblokowania :)
Coś mi się wydaje, że ROMy tego Ruska nie są do końca odblokowane. Mam teraz Metro^7 v3, który też jest jego i modyfikacja rejestru nie przynosi skutków. Chyba trzeba wrócić do RainbowMod v1.3 tego drugiego gościa.

djtonka
08-07-2012, 20:19
Racja, jutro wracam do tęczy. Poza tym ja też bym mógł tworzyć ROM'y i pisać że są szybsze z godnie z tym co w pkt. 2 i 3

---------- Post dodano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

dodano mediafire

zuzek8
09-07-2012, 08:44
Ja tam cały czas na pierwszej tęczy jade. I jest ok. Za dużo tego wszystkiego żeby znowu wpisywać do rejestru

djtonka
09-07-2012, 09:45
Tym bardziej, że nic nowego tu nie ma a wszystko w pierwszej chwili ściągam przez Bazaar a tu nawet tego nie ma.

zuzek8
12-07-2012, 20:31
Wie ktoś może co to jest?

Added EXE Launcher, you can run EXE files

lupus
12-07-2012, 21:02
czy to nie czasami emulator WM z możliwością uruchomienia plików exe z win ce???

djtonka
12-07-2012, 21:29
Dokładnie tak, to możliwość instalacji exe ale tylko bibliotek i sterowników jak na razie. Emulator jest ciągle nie ukończony
http://www.youtube.com/watch?v=1FNls9Hi6TQ&feature=player_embedded

zuzek8
12-07-2012, 21:50
Ciekawe ciekawe. Muszę to ugryść:) Dzięki za odpowiedź.

djtonka
18-07-2012, 16:54
Na tym ROM'ie też nie idzie nic wrzucić przez CAB sender. Czy znowu muszę wracać do tęczy ? :)

zuzek8
18-07-2012, 17:24
Widzę że te romy są guzik warte. I widzę również że nie ma co sie ruszać z tęczy.