PDA

Zobacz pełną wersję : Windows Phone 7.8 dla Nokia Lumia 710



Djkam
20-09-2012, 19:09
Oto zamieszczam przetestowany ROM z wietnamskiej strony z polskim językiem .
Instalujemy go jak każdy inny ROM. Z tego co się dowiedziałem jest to wersja beta 7.8 ale działa bardzo płynie .
W ROMIE znajdziemy zainstalowane takie aplikacje jak WP7 USB Video Out , Bazar i parę innych .
http://www.picshot.pl/pfiles/215591/screen%201.JPG
http://www.picshot.pl/pfiles/215592/screen%202.JPG
http://www.picshot.pl/pfiles/215593/screen%203.JPG



http://filecloud.io/plac1hno

djdkaa
20-09-2012, 19:18
A czy autor zezwolił na udostępnienie jego romu ?!
Prosze usunac ten Plagiat

Djkam
20-09-2012, 19:29
Widziałem na stronie że są jakie przeciwwskazania do stron wietnamskich ale zaraz do niego napiszę PW i się dowiem .

djdkaa
20-09-2012, 19:30
Ta osoba nie jest autorem ale dostala zezwolenie! Do puki autor softu nie zezwoli prosze usunac link

Wodnik Szuwarek
20-09-2012, 19:41
A czy autor zezwolił na udostępnienie jego romu ?!
Co to znaczy "jego ROM"? Czy którakolwiek z osób grzebiących w systemie posiada na niego licencję?

celius
20-09-2012, 19:42
djdkaa ciekawe co na to Microsoft, że ICH ROM ktoś uznaje za swój. Lepiej skończ w tymi swoimi dziecinnymi tekstami.

antyhaker
20-09-2012, 19:43
Autor? A byłem pewny, że jest nim MS.

Djkam
20-09-2012, 19:58
He he w sumie M$ ma prawa ale do nich Emaila nie wyślę bo się trochę boje no i przepraszam Administracje na gatki nie na temat . (Byłem kiedyś Moderatorem to nieźle wkurza )

tom.lizon
20-09-2012, 21:34
mam plik .nb jak to wgrać:??

Djkam
20-09-2012, 21:53
Tu masz opisane jak to zrobić .
http://forum.windows-phone.pl/threads/3496-Lumia-710-Downloader-i-odblokowanie-z-zachowaniem-klucza?highlight=downloader

antyhaker
20-09-2012, 22:05
Co ten rom zawiera prócz ekranu nowego? Jest jakaś lista?

Djkam
21-09-2012, 11:44
Nic nie ma po za ekranem to wersja beta .
A nie polecam instalować z Bazaru aplikacji Colors Start Menu Zawiesił mi się przez nią telefon i nic nie zostało jak Software Reset

papkie
21-09-2012, 17:29
Troszkę ryzykowne jest instalowanie bety 7.8, o ile to na prawdę jest beta, a nie 7.5 z nakładką 7.8.
Sprawdzał to ktoś w ogóle?

krystek2710
21-09-2012, 18:21
to tylko nakładka z 7.8

Djkam
21-09-2012, 18:29
Nakładka aż tak dobrze zrobiona no trochę się znam .
http://www.winphoneviet.com/ o to strona oryginalnego pochodzenia .

krystek2710
21-09-2012, 19:06
zwracam honor
miałes racje
potrzebuje jakiejs fajnej stronki z aplikacjami na lumie 710 znasz jakas

buber82
21-09-2012, 20:07
LOL ! Sorry panowie, nie mogłem się powstrzymać ;)

http://www.windowsphone.com/pl-pl/store

Djkam
22-09-2012, 03:22
He he krystek na forum są pliki xap do pobrania wystarczy poszukać .

krystek2710
22-09-2012, 14:47
tak ale myslałem bardziej o jakims zbiorze kilku plików w jednym

Djkam
22-09-2012, 15:03
Znając życie to pewnie na ♥♥♥♥♥♥♥♥ ktoś ma zbiór aplikacji .

ramzes195
22-09-2012, 23:16
Witam tez wgralemten rom od wczoraj (znaczy od wgrania) zadnych problemow....te duze kafelki nawet fajne :)...
Djkam mialem wgrany Colors Start Menu i zadnego zawieszenia tele...odinstalowalem bo zmienil mi ikonki tylko w menu a nie na pulpicie...

kowal162
23-09-2012, 10:45
Ten ROM jest oprty na rainbow 1.4 i jest w pełni stabliny. Wiem bo jako jeden z pierwszych byłem beta testerem tego romu.

tracer123
23-09-2012, 14:31
Więc tak:
Nie moge zmienić wielkości kafeków ( chociaz pojawia sie strzałka która to umożliwia)
Zune wiesza się jak nigdy (wywala że urządzenie nie odpowiada)
ROM działa bardzo płynnie, chyba nawet lepiej niż RainBow MOD 1.4


http://i.imgur.com/2pBIe.jpg

http://i.imgur.com/iNWfV.jpg

http://i.imgur.com/N8Vqo.jpg

Djkam
23-09-2012, 19:30
tracer123 Zrób software reset może będzie działać . A czy u was ikona od gier zmienia kolor z zielonego na kolor systemu .

sebo82
23-09-2012, 19:32
A tak z ciekawości. Kiedy będzie normalnie dostępny poprzez aktualizację??
Klaknięte Lumia 710 używając Board Express

tracer123
24-09-2012, 13:53
@Djkam dzięki, software reset pomógł :)

Djkam
24-09-2012, 18:04
Nie ma za co :]

Opson
26-09-2012, 16:10
Ten ROM to jedna wielka lipa. Zamiast pl znakow w smsach masz znaki zapytania, brak polskiego slownika, na dodatek piszac sms masz widoczną tylko część kontaktów. I co najważniejsze, nie ma nic wspólnego z WP 7.8 oprócz tej nakładki do zmianienia kafelków

ramzes195
26-09-2012, 16:32
Opson dziwne...ja mam ten Romjuz ladnych kilka dni ,i piszac sms-sy zdziwilem sie bo wlasnie mam PL znaki,i nawet sprawdza mi pisownie...nie zauwazylem tego w Teczy...

papkie
26-09-2012, 19:14
Przecież macie napisane, że to jest WP 7.5 z nakładką, tracer wysłał screen, który potwierdził moje przypuszczenia.
Na WP 7.8 poczekamy pewnie do grudnia.

Wodnik Szuwarek
26-09-2012, 19:32
To jest beta WP7.8 build 8835, a w rzeczywistości 7.5 i numeracja się nie zmieni. Oprócz nowego ekranu startowego nic nowego nie ma.

pawlak42
26-09-2012, 21:31
Też używam tego romu i powiem wam że teraz mogę spokojnie czekać na oficjalny;-)
To na czym mi zależało juz jest... Dużo miejsca na pulpicie:-).
Działa płynnie i bez problemowo POLECAM
Sent from my Lumia 710 using Board Express

Djkam
28-09-2012, 15:12
Masz rację ja też teraz czekam na oficjalny .

DJ Crauzer
04-10-2012, 22:09
Mam ten rom drugi dzień i powiem szczerze, że żadnego problemu nie miałem jak tutaj koledzy wymieniali, czy w ogóle jakiegokolwiek oprócz zdjęć, a mianowicie jeśli zmniejszymy kafelek zdjęć z szerokiego, to już do niego powrócić nie możemy tylko i wyłącznie do malutkiego i normalnego, tego średniego. Poza tym nie mam problemów z grupowaniem SMS tak jak miałem w Rainbow 1.4 przez jakiś czas, ładnie wszystko wczytuje, nawet lepiej niż Rainbow 1.4,

Preinstalowane rzeczy:

- Aparat - Dodatki,
- Bazaar,
- File Explorer,
- Muzyka + Wideo (nie ma nic Nokijskiego, trzeba samemu zainstalować),
- Mapy,
- Office,
- Quick Lunch,
- Root Dialer,
- USB Video Out,
- WM Device Center,
- WP7 Root Tools.

Kafelki wydają się być powiem szczerze lepsze niż z poprzednich softów, z początku niby troche jakby przyduże, ale wynikiem jest to tego, że nie ma tej strzałki po prawej stronie wskazującą aby nacisnąć/przesunąć w stronę aplikacji, ale przez to kafelki są przejrzystsze moim zdaniem, fajnie można do tego właśnie te kafelki przesuwać, zmniejszać itd, ale szkoda, że wszystkich nie można do 3 rozmiarów...
Co do gier i zdjęć to działają płynnie bez zarzutu od razu, tak samo aplikacje spoza Marketplace'u. Zarówno Zune jak i Device Menager bez problemu łączą się z telefonem, synchronizują, itd, itd, itd.
Także moim zdaniem soft jest baaardzo przyjemny, a jeżeli to jest beta i full ma być o wiele lepszy, to moim zdaniem może być miazga jak dotychczas porównując do pozostałych;D

CODER_BEST
04-10-2012, 22:19
@UP

Mam do ciebie proźbę. Mógł byś zrobić parę zdjęć telefonu kiedy widać kafelki. Ponieważ WP8 na nowych lumiach w prawdzie został pokazany ale tam mają ekrany po 4.5 cala a nikt nie pokazywał jak to by wyglądało faktycznie na 3.7cal ekranie :)

Z góry dzięki :)

DJ Crauzer
04-10-2012, 23:08
jasne, zaraz postaram się zrobić i wstawić od razu ;)[COLOR="Blue"]

---------- Post dodano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

http://imageshack.us/a/img72/7383/screencaptureww.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/72/screencaptureww.jpg/)
http://imageshack.us/a/img221/9417/screencapture13.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/221/screencapture13.jpg/)
http://imageshack.us/a/img841/2483/screencapture12.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/841/screencapture12.jpg/)
http://imageshack.us/a/img35/6083/screencapture11.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/35/screencapture11.jpg/)
http://imageshack.us/a/img706/4869/screencapture10n.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/706/screencapture10n.jpg/)
http://imageshack.us/a/img211/2171/screencapture9.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/211/screencapture9.jpg/)
http://imageshack.us/a/img221/8372/screencapture8q.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/221/screencapture8q.jpg/)
http://imageshack.us/a/img843/8596/screencapture3n.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/843/screencapture3n.jpg/)
http://imageshack.us/a/img834/8885/screencapture4a.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/834/screencapture4a.jpg/)
http://imageshack.us/a/img836/6650/screencapture5a.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/836/screencapture5a.jpg/)
http://imageshack.us/a/img801/2680/screencapture6a.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/801/screencapture6a.jpg/)
http://imageshack.us/a/img571/2540/screencapture7m.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/571/screencapture7m.jpg/)

Proszę bardzo;) jeśli jeszcze coś to śmiało mówić to zrobię;D

siekieer
06-10-2012, 10:30
Czy na jakims oficjalnym romie jest dostepny tethering?? Mam karte aero2 i nexusa 7 na ktorym chcialbym udostepnic polaczenie z L710:)

CODER_BEST
06-10-2012, 10:32
@UP

Lumia ma tethering nie potrzeba żadnych romów. O ile masz zainstalowaną najnowszą aktualizację. I w ustawianiech będzie opcja " Dostęp do internetu"

siekieer
06-10-2012, 14:12
Faktycznie, dziala:) choc po zgaszeniu ekranu w lumii chyba nie rozglasza polaczenia. Jest na to rada?


Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2

CODER_BEST
06-10-2012, 14:39
Jak nie rozgłasza :) Rozgłasza... Bierze internet z sieci 3G, której telefon nie rozłącza po zgaszeniu i wysyła sygnał po Wi-fi... Ja nawet często z tego korzystałem i telefon leżał nawet z 1h przy laptopie nie ruszany i było ok :) Może masz włączone oszczędzanie energii :)

maarcin
07-10-2012, 10:51
DJkam wrzucaj następnym razem na serwer na którym nie trzeba się rejestrować ;) będzie wygodniej

PS. jak ktoś ma na innym to niech wrzuci linka, bo z tego mi idzie 9 kB/s ;O

seniorr5
07-10-2012, 11:29
Dzisiaj chyba go wgram bo wygląda bardzo ładnie i przyjemnie:-)



Wgrałem i wygląda bardzo przyzwoicie;]

Djkam
17-10-2012, 20:30
DJkam wrzucaj następnym razem na serwer na którym nie trzeba się rejestrować ;) będzie wygodniej

PS. jak ktoś ma na innym to niech wrzuci linka, bo z tego mi idzie 9 kB/s ;O
Ja tam mam wysokie transfery 250 kb/s .

enem
18-10-2012, 11:39
Jest szansa na update w tym roku? Fajnie było by zdążyć przed końcem świata ;-)

Djkam
20-10-2012, 18:54
To zależy od Micro$oftu

karol93ts
24-10-2012, 19:05
Dzisiaj wgrałem ten system i powiem wam że nie miałem z nim problemów wszystko chodzi dobrze. :) Język PL mam. Słownik działa elegancko teraz czekam na wersje normalną.:)

Morgi
25-10-2012, 01:30
a co z nawigacją nokia? nie ma jej?

karol93ts
25-10-2012, 06:47
Ja tu w menu nie widzę nawigacji . Ale podejrzewam że trzeba ją ściągnąć i wgrać i już mamy.

DJ Crauzer
25-10-2012, 12:58
trzeba oczywiście wszystko dograć sobie, tj mapy, nawigacja itp ;) szybko, żadnych problemów i działa jak należy ;)

seniorr5
27-10-2012, 11:34
A ja mam problem z baterią, mianowicie trzyma mi tylko 12-15 h. Podejrzewam, że to wina oprogramowania ponieważ na Tęczy i brandzie Plusa nie było żadnych problemów.

karol93ts
27-10-2012, 22:16
mi trzyma 1dzien i 12 godz :) wiec nie wiem. przed wgraniem romu trzymało mi tyle samo co po wgraniu. Ja z baterią problemu nie mam.

seniorr5
28-10-2012, 00:32
Apki w tle to tylko poziom baterii, więc z spek nie ma co zabierać mocy;] sądzę, że to wina romu. Zaraz po zgraniu trzymała mi ponad 2 dni;]

karol93ts
28-10-2012, 06:47
Spróbuj wgrać rom jeszcze raz. :) HR przed i po. Jak tak robiłem i wszystko działa elegancko :)

seniorr5
28-10-2012, 21:28
Wgrałem wczoraj Tęczę i bateria trzymała grubo ponad 24h, a była ładowana raptem 3-4h, gdzie przy problemach z 7.8 bateria dawała radę tylko 10-12h. Nie wiem, może się skuszę na wgranie go jeszcze raz, ale to nie w najbliższej przyszłości;]

karol93ts
30-10-2012, 17:54
Mam takie pytanie do was.:) Mam wgrany ten rom. Znalazłem program tutaj na forum który umożliwia tworzenia własnych themów. :) I czy jak zrobię motyw i jak go wgram to będzie działał. ?:) Czy to już do tego romu nie da rady wgrywac tych themów z tego programu?:)

---------- Post dodano 30-10-2012 o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano 29-10-2012 o 19:02 ----------

Zapomniałem dodac że telefon dziwnie się zachowuje... Nie są płynne animacje . Menu mi zacina nie chodzi płynnie... Co może być nie tak???;///

---------- Post dodano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Odpisze mi ktoś? Jest ktoś na tym forum???

CODER_BEST
30-10-2012, 18:18
@UP

Jeśli faktycznie ci się zacina nawet po ponownym uruchomieniu... To zresetuj go do ustawień fabrycznych.

karol93ts
31-10-2012, 22:02
Dobra HR pomógł. A teraz pytanie wcześniejsze co do tych motywów i tego romu???

CODER_BEST
31-10-2012, 22:15
@UP

Ta modyfikacja działa na zasadzie zwykłej aplikacji, także powinna działać bez problemów :)

karol93ts
01-11-2012, 07:56
No i na taką odpowiedz czekałem. :) Masz u mnie piwo :)

---------- Post dodano 01-11-2012 o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano 31-10-2012 o 22:42 ----------

Program który jest do motywów " Do tworzenia motywów" Działa na tym romie.:) Więc motywy działają bo sam wczoraj wgrywałem.. :) Piszę to żeby kolejna osoba nie szukała takiej informacji czy działa na tym romie czy nie :) Zdrowia

seniorr5
03-11-2012, 21:00
Ktoś ostatnio wgrał ten ROM i chciałby się podzielić spostrzeżeniami?? Bo ja wgrałem raz jeszcze;]

karol93ts
03-11-2012, 21:25
Jedynie co mogę powiedzieć o tym romie to to że nieraz jak przeskakuję z wiadomości na pulpit to troszkę wolno to idzie.:) Ale da się z tym żyć:) A tak po za tym to u mnie działa wszystko ok. :) Tylko nie wiem jak u was z marketplace??? Problem u mnie jest opisany w tym artykule... :((( http://forum.windows-phone.pl/threads/6277-Problem-z-MarketPlace.-WiFI....

seniorr5
04-11-2012, 19:33
U mnie market działa normalnie, bez żadnych zawiech;]

DJ Crauzer
04-11-2012, 20:40
u mnie to samo, żadnych z nim problemów, zarówno z wyszukiwaniem i pobieraniem nowych rzeczy, jak i aktualizacją już zainstalowanych ;)

seniorr5
05-11-2012, 14:57
Choć zauważyłem problem co do aktualizacji Angry Birds zainstalowanego z forum. Ściąga cały potrzebny do aktualizacji plik i nie chce go zainstalować. Gra chodzi normalnie;]

DJ Crauzer
05-11-2012, 15:57
zaktualizować to nie mogłem nawet na RainbowMod, jeżeli miałem już zainstalowaną jakąś aplikację ściągniętą z neta i wrzuconą ;)

CODER_BEST
05-11-2012, 16:15
Żeby móc zaktualizować grę czy program musi być ona przypisana do waszego live ID... Jak nigdy tego programu nie kupiliście to nic nie zaktualizujecie :)

DJ Crauzer
05-11-2012, 16:23
no dokładnie, dlatego też to błędem ani jakąś wadą softu tego nie jest;D

seniorr5
05-11-2012, 17:30
Dzięki za oświecenie;]

DJ Crauzer
05-11-2012, 19:22
zawsze chętnie służymy pomocą jeżeli coś wiemy!;D

sabaxd
11-11-2012, 11:01
rom całkiem w porządku poza tym tylko jak sie wejdzie w USB video out zaczyna sie wszystko lekko przycinać i trzeba robić reset.

Greg007
11-11-2012, 17:13
"Zacina się" bo ta aplikacja przekazuje sygnał video po USB - takie jest jej przeznaczenie :)

celius
01-03-2013, 12:16
Czy wszyscy posiadacze L710 w T-Mobile dostali już aktualizację 7.8 oficjalną drogą ??

bartek0-01
04-04-2013, 12:11
Czesc moze ktos wstawic ten ROM do pobrania bo nigdzie nie moge go odszukac aby pobrac i wgrac do siebie.

jacenty
04-04-2013, 12:13
Wpisz w Google [Lumia 710][Stock ROM] 1600.3036.8858.12460 (WP7.8) CV Poland

bartek0-01
04-04-2013, 12:20
Juz pobieram a ten wietnamski ROM mozna skads pobrac czy juz nie jest dostepny???

jacenty
04-04-2013, 12:51
Tam się pytaj. Tu nikt nic nie wi zauważyłem.

gumis_001
17-06-2013, 11:19
panowie mam lumia 710 z systemem 7.10.8862.144 widnows phone 7.8 dostepne takiego softa ? zebym mogl wgrac do niego gry itd ?

trebol1991
17-06-2013, 11:32
Masz na myśli zeby wgrać taki rom aby wgrywać gry i aplikacje spoza marketu bo ogolnie to nie wiem co masz na myśli dokładnie po przeczytaniu Twojej wiadomosci.
Sent from my Lumia 710 using Board Express