Witam,
Mam dwie oferty w tej samej cenie. Lumia 920 na gwarancji oraz Nokia 808, również na gwarancji. Stan obu telefonów jest b. dobry, jak nie idealny. Cena bardzo atrakcyjna. Zero ściemy, haczyków czy próby oszustwa.
To tak wstępem, żeby zniwelować niepotrzebne pytania. Do sedna sprawy: co byście wybrali na moim miejscu i dlaczego? Moim zdaniem za L920 przemawia niezły aparat i system WP8, za Nokią 808 bardzo dobry aparat i niezły, może nawet i kiepski system. Nie miałem do czynienia z Symbianem w wersji Belle, aczkolwiek większość posiadaczy wypowiada się raczej pozytywnie na jego temat. Po zakupie jednego z w/w mój Mozart z miejsca pójdzie pod młotek, aby zniwelować poniesione koszty. To spowoduje, że zakup okaże się jeszcze bardziej atrakcyjny.
Nie ukrywam, że zależy mi na pozbyciu się mojego HTC. Jego aparat w porównaniu z L920 i N808 wypada bardzo słabo. Aparat w telefonie jest dla mnie pierwszorzędny, dlatego 808-ka wydaje się oczywistym wyborem. Jednakże patrzę w przyszłość, a ta nie maluje się w barwnych kolorach dla tego modelu. Gdyby zależało mi tylko i wyłącznie na tym aspekcie (aparat), być może nie napisałbym tego postu. A system to system. Windows Phone 8 w tym momencie daje wiele możliwości.
Burza mózgów. Liczę na cenne porady!
PS. Ceny L920 spadają z miesiąca na miesiąc. Bez poniesienia drobnych kosztów ze swojej strony, nie widzę szans na sprzedanie tego telefonu w przyszłości. 808-ka dość dobrze się trzyma. Mało modeli na rynku = większa szansa na sprzedaż. Kolejny mały minusik dla Lumii, mały plusik dla 808 PV.