Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Tablica stringów w ListBoxie

  1. #1

    Dołączył
    Aug 2013
    Posty
    53
    Telefon
    Nokia Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Tablica stringów w ListBoxie

    Hej,
    mam kilka tablic stringów. Potrzebuję aby w zależności od wyboru użytkownika odpowiednia tablica była wstawiana w ListBox. Czyli np. jest formularz wyszukiwania samochodu. W pierwszym kroku wybierasz markę, następnie w kolejnym ListBoxie model. Zawartość ListBoxa ma się dynamicznie zmieniać w zależności od marki jaką wybrałeś... Jakieś wskazówki jak się do tego zabrać?

    ---------- Post dodano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

    Dobra, udało mi się ogarnąć. Jedna rzecz - jaka kontrolka w WP odpowiada ComboBoxowi w WinForms? Chodzi mi o coś takiego jak ListBox, z tym, że domyślnie jest jedna rzecz wybrana, a po kliknięciu całość się "rozwija" - nie ma scrolla w dół...

    ---------- Post dodano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

    Jeszcze dokładniej mówiąc poszukuję identycznej kontrolki jak jest w Ustawienia -> sieć komórkowa -> Transmisja danych

  2. #2
    Zbanowany
    Dołączył
    May 2013
    Posty
    68
    Telefon
    hLogic VT1
    ROM
    Sp-AP 9
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    1
    ListBox + DataBinding tam jest

  3. #3

    Dołączył
    Aug 2013
    Posty
    53
    Telefon
    Nokia Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    1
    Jak już pisałem, poradziłem sobie z dodawaniem tablicy. Teraz szukam identycznej kontrolki jak jest w Ustawienia -> sieć komórkowa -> Transmisja danych (ListBox działa na zasadzie scrolla, a ja potrzebuję, żeby to się "rozwijało")

    ---------- Post dodano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

    Coż... Znalazłem ListPicker'a. Jednak teraz problem czysto "kodowy". Po dodaniu tablicy stringów, kontrolka nie reaguje na próby "rozwinięcia", kiedy chcę wyczyścić wszystkie itemy, wywala błąd i program wyłącza się. Całość przedstawiłem na poniższym filmie:
    http://www.youtube.com/watch?v=qtQz6ylC3-g

  4. #4
    Awatar Andrew

    Dołączył
    Nov 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    31
    Posty
    400
    Telefon
    Nokia Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    21
    heh, no masz wyraźnie napisane że SelectedItem nie może być nullem
    niżej robisz Items.Clear i to powinno wystarczyć.
    GOOgle With aNdrOID SUX

  5. #5

    Dołączył
    Aug 2013
    Posty
    53
    Telefon
    Nokia Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    1
    Nie ma tak prosto
    Usunąłem "linijkę z nullem". Teraz kontrolka dalej nie reaguje, a po próbie załadowania innych danych zatrzymuje się na czyszczeniu i wywala ten sam komunikat...

  6. #6
    Awatar Andrew

    Dołączył
    Nov 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    31
    Posty
    400
    Telefon
    Nokia Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    21
    a jak dodajesz cokolwiek do tej kontrolki? ja robię to przez databinding i wszystko elegancko śmiga
    GOOgle With aNdrOID SUX

  7. #7

    Dołączył
    Aug 2013
    Posty
    53
    Telefon
    Nokia Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    1
    U mnie dodanie elementów z tablicy odbywa się tak:
    for (int i = 0; i < arrays.Length; i++)
    {
    select.Items.Add(arrays[i]);
    }

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Tablica.pl a Allegro.
    Przez Bounce w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 42
    Ostatni post / autor: 14-05-2014, 14:53
  2. [WP8] Nokia lumia 920 a tablica.pl
    Przez wrublo w dziale Problemy z Windows Phone
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 24-01-2014, 11:57
  3. Tablica w aplikacji FB oraz systemowej "co nowego"
    Przez mmarcin_w112 w dziale Dyskusja ogólna
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 11-01-2013, 08:12

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •