Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Dwa proste testy

  1. #1

    Dołączył
    May 2014
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 610
    ROM
    7.8
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Dwa proste testy

    Próbuję napisać aplikację składającą się z dwóch przycisków Test 1 oraz Test 2 po ich naciśnięciu zostają przeprowadzone następujące testy:
    - Test 1 - Obliczanie liczby PI
    - Test 2 - Obliczanie ciągu Fibonnaciego

    Po skompilowaniu aplikacji na urządzeniu i kliknięciu w dany przycisk wyskakuje mi następujący błąd
    An unhandled exception of type 'System.NullReferenceException' occurred in testy_wp.dll
    Nie mam pojęcia co to może być

    Pomożecie? Poniżej zamieszczam kod:

    btnTest1.xaml.cs - http://pastebin.com/dCt0PqKt
    btnTest1.xaml - http://pastebin.com/LvaCYpcn
    btnTest2.xaml.cs - http://pastebin.com/M6StuwF3
    btnTest2.xaml - http://pastebin.com/QnQZ1eQr
    MainPage.xaml.cs - http://pastebin.com/ypLG954T
    MainPage.xaml - http://pastebin.com/DguMg6aB

  2. #2
    Awatar Andrew

    Dołączył
    Nov 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    31
    Posty
    400
    Telefon
    Nokia Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    21
    Błąd jest dosyć prosty.
    Na obu testowych stronach w konstruktorze powinieneś mieć dodaną metodę InitializeComponent() na samym początku.
    Bez tego w kodzie odwołujesz się do obiektu WynikTest2, który jest nullem.
    GOOgle With aNdrOID SUX

  3. Piwa żółwik postawil(li) piwo za ten post
  4. #3

    Dołączył
    May 2014
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 610
    ROM
    7.8
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Cytat Zamieszczone przez Andrew Zobacz posta
    Błąd jest dosyć prosty.
    Na obu testowych stronach w konstruktorze powinieneś mieć dodaną metodę InitializeComponent() na samym początku.
    Bez tego w kodzie odwołujesz się do obiektu WynikTest2, który jest nullem.
    Dzięki! Przynajmniej poszło dalej, ale zamiast wyników testu wyświetla mi "TextBlock"

  5. #4
    Awatar Andrew

    Dołączył
    Nov 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    31
    Posty
    400
    Telefon
    Nokia Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    21
    coś musiałeś jeszcze zwalić bo ja z ciekawości zrobiłem kopiuj-wklej Twojego kodu i u mnie wyświetliło na obu stronach prawidłowy tekst

    http://1drv.ms/1fWOFXl
    http://1drv.ms/1fWOIlK
    GOOgle With aNdrOID SUX

  6. #5

    Dołączył
    May 2014
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 610
    ROM
    7.8
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Cytat Zamieszczone przez Andrew Zobacz posta
    coś musiałeś jeszcze zwalić bo ja z ciekawości zrobiłem kopiuj-wklej Twojego kodu i u mnie wyświetliło na obu stronach prawidłowy tekst

    http://1drv.ms/1fWOFXl
    http://1drv.ms/1fWOIlK
    Przeglądam kod i nic nie widzę. Nawet jak zmienię
    Kod:
    WynikTest2.Text = ("Wykonanie zajęło  " + stopwatch.Elapsed.TotalMilliseconds.ToString() + "  sek." + "\n" + "\n" + tekst);
    Na coś krótszego np.
    Kod:
    WynikTest2.Text = "testowo";
    To i tak wyświetla tylko napis "TextBlock"

  7. #6
    Awatar Andrew

    Dołączył
    Nov 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    31
    Posty
    400
    Telefon
    Nokia Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    21
    Wrzuciłem tutaj ten 'mój' projekt http://1drv.ms/1mvxpfM
    Pobierz i zobacz bo pewnie czymś się różni
    GOOgle With aNdrOID SUX

  8. Piwa żółwik postawil(li) piwo za ten post
  9. #7

    Dołączył
    May 2014
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 610
    ROM
    7.8
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Cytat Zamieszczone przez Andrew Zobacz posta
    Wrzuciłem tutaj ten 'mój' projekt http://1drv.ms/1mvxpfM
    Pobierz i zobacz bo pewnie czymś się różni
    Zmieniłem różnice, bo miałem inaczej napisany konstruktor z InitializeComponent();
    Tym razem mam tylko czarny ekran

  10. #8
    Awatar Andrew

    Dołączył
    Nov 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    31
    Posty
    400
    Telefon
    Nokia Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    21
    Mam chyba zbyt płytką wyobraźnię bo autentycznie nie potrafię sobie wyobrazić co jeszcze można zwalić w takim prostym kodzie
    GOOgle With aNdrOID SUX

  11. #9

    Dołączył
    May 2014
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 610
    ROM
    7.8
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Napisz do mnie na PW (ja mogę dopiero do 15 postów) to wyślę ci linka do całego projektu... Może coś przeoczyłem

    ---------- Post dodano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

    Niestety na PW również nie mogę odpowiadać... Więc jakbyś mógł odezwij się na gg 9977500 albo maila zolffik@gmail.com

  12. #10
    Awatar Andrew

    Dołączył
    Nov 2011
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    31
    Posty
    400
    Telefon
    Nokia Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    21
    Hahah dobra będzie gg za chwile
    GOOgle With aNdrOID SUX

  13. #11

    Dołączył
    May 2014
    Posty
    10
    Telefon
    Lumia 610
    ROM
    7.8
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Działa, można zamknąć

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Lumia 920 – jak wykonać proste domowe stojaczki
    Przez News Windows-Phone.pl w dziale News Windows-Phone.pl
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 11-02-2013, 07:19
  2. Kolejny konkurs i testy Lumii 900
    Przez News Windows-Phone.pl w dziale News Windows-Phone.pl
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 07-07-2012, 00:30
  3. Nokia Care i testy
    Przez endo w dziale Serwisy
    Odpowiedzi: 51
    Ostatni post / autor: 14-05-2012, 07:15
  4. Beta-testy Skype na Windows Phone już wkrótce!
    Przez News Windows-Phone.pl w dziale News Windows-Phone.pl
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 13-02-2012, 18:32

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •