Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 22

Wątek: [510] telefon nie włacza się!

  1. #1

    Dołączył
    Jun 2014
    Posty
    13
    Telefon
    LUMIA 510
    Piwa (Postawione)
    15
    Piwa (Otrzymane)
    0

    [510] telefon nie włacza się!

    Ostatnio wymieniałem szybke w moim telefonie, bo pękła.
    Przez 2 miesiace było ok do teraz. Telefon nie chce się włączyc!
    Zawibruje, pokaze sie logo Nokii i wyłączy. Co robić?

  2. #2
    Awatar kamiton

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Warka
    Posty
    877
    Telefon
    930/820/520
    ROM
    10
    Piwa (Postawione)
    50
    Piwa (Otrzymane)
    113
    Pod ładowarką też taki objaw?

  3. Piwa Rilekt postawil(li) piwo za ten post
  4. #3

    Dołączył
    Jun 2014
    Posty
    13
    Telefon
    LUMIA 510
    Piwa (Postawione)
    15
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Niestety tak...

  5. #4
    Awatar kamiton

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Warka
    Posty
    877
    Telefon
    930/820/520
    ROM
    10
    Piwa (Postawione)
    50
    Piwa (Otrzymane)
    113
    1.wyjmij/wsadz baterie i sprawdz 2.wykonaj reset klawiszami-niestety ta opcja przywraca telefon do stanu początkowego : przytrzymaj klawisz przyciszania,power i kamera,jak zawibruje to zwolnij klawisz power,pozostałe trzymaj jeszcze 5 secund i te zwolnij,telefon sie zresetuje i sam włączy.

  6. Piwa Rilekt postawil(li) piwo za ten post
  7. #5

    Dołączył
    Jun 2014
    Posty
    13
    Telefon
    LUMIA 510
    Piwa (Postawione)
    15
    Piwa (Otrzymane)
    0
    1. Sprawadzałem, to nic nie daje.
    2. To również daje ten sam efekt. Telefon wyłacza sie na logo Nokii

  8. #6
    Awatar kamiton

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Warka
    Posty
    877
    Telefon
    930/820/520
    ROM
    10
    Piwa (Postawione)
    50
    Piwa (Otrzymane)
    113
    Pozostaje jedynie serwis.

  9. Piwa Rilekt postawil(li) piwo za ten post
  10. #7
    Awatar trebol1991

    Dołączył
    May 2012
    Skąd
    Miastko
    Posty
    408
    Telefon
    Nokia lumia 710
    ROM
    Rataplan v7
    Piwa (Postawione)
    21
    Piwa (Otrzymane)
    43
    Nie pozostaje tylko serwis bo można samemu soft nowy grać bo tu widać ewidentnie ze soft się posypal

  11. Piwa Rilekt postawil(li) piwo za ten post
  12. #8

    Dołączył
    Jun 2014
    Posty
    13
    Telefon
    LUMIA 510
    Piwa (Postawione)
    15
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Tez tak z początku myślałem, ale czy da się wgrać soft na wyłączone komórce? Bo komputer mi jej nie wykrywa gdy jest wyłączona...

  13. #9
    Awatar kamiton

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Warka
    Posty
    877
    Telefon
    930/820/520
    ROM
    10
    Piwa (Postawione)
    50
    Piwa (Otrzymane)
    113
    Mozna ,ale raczej Nokia Software Updater tez go nie bedzie widziec,gdy wywala na logo Nokii.

  14. Piwa Rilekt postawil(li) piwo za ten post
  15. #10

    Dołączył
    Jun 2014
    Posty
    13
    Telefon
    LUMIA 510
    Piwa (Postawione)
    15
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Jak klikne jakis przycisk to widzi go przez chwile, potem znika...

  16. #11
    Awatar kamiton

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Warka
    Posty
    877
    Telefon
    930/820/520
    ROM
    10
    Piwa (Postawione)
    50
    Piwa (Otrzymane)
    113
    tak jak napisałem wyzej - serwis, ewentualnie jeszcze istnieje szansa - reset klawiszami do skutku.

  17. Piwa Rilekt postawil(li) piwo za ten post
  18. #12

    Dołączył
    Jun 2014
    Posty
    13
    Telefon
    LUMIA 510
    Piwa (Postawione)
    15
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Reset czyli trzymac razem
    Vol- Cam i Power ?

  19. #13
    Awatar kamiton

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Warka
    Posty
    877
    Telefon
    930/820/520
    ROM
    10
    Piwa (Postawione)
    50
    Piwa (Otrzymane)
    113
    tak ,pisałem o tym wyżej jak wykonac.

  20. Piwa Rilekt postawil(li) piwo za ten post
  21. #14

    Dołączył
    Jun 2014
    Posty
    13
    Telefon
    LUMIA 510
    Piwa (Postawione)
    15
    Piwa (Otrzymane)
    0
    W trybie download telefon podlaczony do USB pochodzi (przycisk home miga i komputer go wykrywa) ok 30sekund i sie wylaczy...
    Cały czas probuje go uruchomić na rózne sposoby...

    PS Czy to ile razy zamiga przycisk HOME ma jakies znaczenie bo w zaleznosci jak go uruchomie to zamiga wiecej/mniej razy

  22. #15
    Awatar kamiton

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Warka
    Posty
    877
    Telefon
    930/820/520
    ROM
    10
    Piwa (Postawione)
    50
    Piwa (Otrzymane)
    113
    nie ma znaczenia, jak padnie boodloader to nie ma domowego sposobu by to naprawić.Jedynie serwis.

  23. Piwa Rilekt postawil(li) piwo za ten post
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Wyłacza się samoczynnie
    Przez quake2000 w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 61
    Ostatni post / autor: 17-07-2014, 13:25
  2. Nie włacza się po aktualizacji przez NCS
    Przez Zulwiczek w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 10-02-2014, 17:35
  3. HTC titan nie właczą się
    Przez pablo504 w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 08-01-2013, 23:03

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •