Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: htc 7 pro - brak boot loadera?

  1. #1

    Dołączył
    Dec 2011
    Posty
    10
    Telefon
    HTC 7 PRO
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    htc 7 pro - brak boot loadera?

    Hejka.
    Po kolejnej zmianie ROMka - nie mogę przejść do bootloada... oczywiście power+vol down i odpala mi sie 4 kolorowy ekranik (czyli prawidłowo) ale mam tylko 1 wiersz info (PC 92100 SS-BC 4k) i koniec. Dalsze wiersze się nie wyświetlają czyli nie mogę uzyskać synchronizacji. Jak normalnie odpalę to oczywiście phonik działa prawidłowo. Macie jakieś pomysły?
    wer. 7713 DTF
    radio: 5.69.09.29a_22.50.50.21U

  2. #2
    Zbanowany
    Dołączył
    Aug 2011
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    41
    Posty
    2,487
    Telefon
    Nexus 4
    ROM
    4.2.2
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Odp: htc 7 pro - brak boot loadera?

    Masz półbricka. Musisz zrobić jak w tym temacie.

  3. #3

    Dołączył
    Dec 2011
    Posty
    10
    Telefon
    HTC 7 PRO
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: htc 7 pro - brak boot loadera?

    Muszę zakupić 2gi kabelek - mam tylko 1 - nie chcę ryzykować ;p
    Zaczynam szukać... może da się nagrać samego .cab'a aby to naprawić?

  4. #4
    Zbanowany
    Dołączył
    Aug 2011
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    41
    Posty
    2,487
    Telefon
    Nexus 4
    ROM
    4.2.2
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Odp: htc 7 pro - brak boot loadera?

    Jak chcesz wgrywać Customy, to innego wyjścia jak na razie nie ma.

  5. #5

    Dołączył
    Dec 2011
    Posty
    10
    Telefon
    HTC 7 PRO
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: htc 7 pro - brak boot loadera?

    Hejka. Święta idą a ja nie kupiłem kabelka ;p
    Mam pytanie - czy tak samo da się zrobić ale podmieniając oryginalną kartę (tak jak to się robi przy wymianie karty na większą) z telefoniku na fat32 z MOZAIMG.nbh?

    Ah... i jeszcze 1 sprawa - w 7 pro tak samo w (- i aparat) odpala się loadera obrazu?
    Ostatnio edytowane przez neojano ; 23-12-2011 o 19:01

  6. #6
    Zbanowany
    Dołączył
    Aug 2011
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    41
    Posty
    2,487
    Telefon
    Nexus 4
    ROM
    4.2.2
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Odp: htc 7 pro - brak boot loadera?

    czy tak samo da się zrobić ale podmieniając oryginalną kartę (tak jak to się robi przy wymianie karty na większą) z telefoniku na fat32 z MOZAIMG.nbh?
    Jest to niewykonalne, system jest wprawdzie w układzie flash, ale karta też się nadpisuje.
    w 7 pro tak samo w (- i aparat) odpala się loadera obrazu?
    W każdym HTC z WP jest tak samo.

  7. #7

    Dołączył
    Dec 2011
    Posty
    10
    Telefon
    HTC 7 PRO
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: htc 7 pro - brak boot loadera?

    Niestety... nie mogę wejść w ekran 'enter usb host mode...". Co wykonywałem: trzyma aparat oraz - i włączam telefonik... pokazuje mi się ekran początkowy bootloadera (4 paski kolorowe i tylko 1 wiersz napisów) i puszczam zasilanie trzymając nadal aparat i -. I tak mogę trzymać do... W inny stan przechodzi mi jak trzymam tylko aparat i powera... telefonik z lapkiem.
    Czy coś całkiem mi padło?

  8. #8

    Dołączył
    Dec 2011
    Posty
    10
    Telefon
    HTC 7 PRO
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: htc 7 pro - brak boot loadera?

    Hard res ani trzymanie aż palce bolą i ponowne i ponowne i .... nic nie dają Pomocy!

  9. #9

    Dołączył
    Dec 2011
    Posty
    10
    Telefon
    HTC 7 PRO
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: htc 7 pro - brak boot loadera?

    Bawiłem się... było cacy z PL wersją się udało... po 2 m-cach ponownie się bawiłem... teraz już nie pamiętam jaką dokładnie wersję wgrywałem ale padło... Tutaj dostałem radę aby przerobić kabelek - co też zrobiłem ale niestety - nie mogę wejść w loadera USB.
    Może faktycznie "czyjś" backup podegrać? ale nie wiem czy sam backup podgrywa całkowicie system.

  10. #10
    Zbanowany
    Dołączył
    Aug 2011
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    41
    Posty
    2,487
    Telefon
    Nexus 4
    ROM
    4.2.2
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Odp: htc 7 pro - brak boot loadera?

    Podobno backup przywraca też bootloadera, ale nigdy z niego nie korzystałem, więc nie wiem.

  11. #11

    Dołączył
    Dec 2011
    Posty
    10
    Telefon
    HTC 7 PRO
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Odp: htc 7 pro - brak boot loadera?

    A ma ktoś może z htc 7 pro backup (czysty) i może udostępnić?
    Ewentualnie jakieś pliczki .dat które są odpowiedzialne za botloadera.
    Ostatnio edytowane przez neojano ; 28-12-2011 o 20:25

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Brak Shoutbox'a
    Przez Sernick w dziale Forum
    Odpowiedzi: 56
    Ostatni post / autor: 01-09-2012, 16:59
  2. Brak dostępu do historii SB
    Przez jojo87 w dziale Forum
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-12-2011, 22:30
  3. Brak HTC HUB
    Przez kolakkk w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 10-12-2011, 19:23
  4. Dual boot na Samsung Focus już niebawem
    Przez News Windows-Phone.pl w dziale News Windows-Phone.pl
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 21-11-2011, 00:29

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •