Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 19

Wątek: HTC HD2 ORANGE

  1. #1

    Dołączył
    Aug 2012
    Posty
    10
    Telefon
    HTC
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    HTC HD2 ORANGE

    Witajcie Koledzy,

    Czy moze mi ktos pomoc w odnalezieniu oryginalnego softu do tel. HTC HD2 (?)
    szukam szukam i nie moge sobie poradzic. Chcialbym wrocic do tego stanu jak podczas zakupu.
    Telefon z 2010.

    Dziekuje.

  2. #2
    Awatar andrzej

    Dołączył
    Nov 2011
    Skąd
    Śląsk
    Posty
    548
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    8773
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    3
    1. Użyj tego: google.plc
    2. W Orange stosowali stockowy ROM, tylko Era dawała własny.
    3. Jeszcze raz: szukanie nie boli, ale proszę:

  3. Piwa Czqcha postawil(li) piwo za ten post
  4. #3

    Dołączył
    Aug 2012
    Posty
    10
    Telefon
    HTC
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    dziekuje ... szukalem ! i nawet znalazlem na stronie HTC ROM ale po zainstalowaniu mam EN :/ nie ma wyboru jezyka na PL.
    i dalej mam ta opcje HSPL przy ekranie tecza ... :/

  5. #4

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    231
    Telefon
    L800
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    bo nie ma romu pl na HD2... trzeba było poszukać na
    http://firma.sunnysoft.cz/htc/?lang=en
    pobierasz rom i nakładkę, instalujesz rom, później nakładkę, robisz HR i masz wybór języków...

  6. #5

    Dołączył
    Aug 2012
    Posty
    10
    Telefon
    HTC
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    taki telefon przyjma w serwisie?

  7. #6

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    231
    Telefon
    L800
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    jak najbardziej... nawet jak wgrywałeś hspl-a to stockowy rom to nadgra. Ten rom to oficjalny ostatni wypust romów od HTC. Sprawdź tylko czy PN się zgadza z Twoim. Jeśli był kupiony u nas to musi być taki jak na stronie. Z tego co pamiętam ostatnie Leosie nikt już nie brandował.

  8. #7

    Dołączył
    Aug 2012
    Posty
    10
    Telefon
    HTC
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Kurcze, robie tak jak w tej instrukcji: http://♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥/maniek0001/HTC+HD...+Rom+WM+6.5+pl
    i nie moge zainstalowac PL jezyka.

    klikam 2x na instalke i pojawia mi sie komunikat: InstallShield was unable to connect to the device. Please check the status of ActiveSync.

  9. #8

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    231
    Telefon
    L800
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    po 1 jaki masz system na kompie?

  10. #9

    Dołączył
    Aug 2012
    Posty
    10
    Telefon
    HTC
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    system Win7 Pro. ENG.

    Powiem Wam jak ja to robilem ... Mialem wszystko OK i zachcialo mi sie sprobowac systemu Windows Mobile 7 (na HTC HD2) zainstalowalem tak jak pokazuja w instrukcji ( http://♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥/forum/wp7-w-leo/(...-2-na-htc-leo/ ) niby wszystko poszlo OK zainstalowalo sie .. nawet mialem PL jezyk w WM7. tylko byl jedyny problem ... NIE DZIALALA APLIKACJA "TELEFON" tzn nie moglem wykrecic / wybrac numer z klawiatury ... jak przyciskalem "kafelke" Telefon to pokazywal sie na 1s bialy ekran i wskakiwal ekran poczatkowy. Chyba ze jest jakas poprawna wersja WM7 dla HTC HD2 z PL.

    Dlatego zniechecilem sie troche i chcialbym wrocic juz do starego systemu tak jak mialem oryginalnie ...
    Dziekuje z gory za pomoc! Glupi bylem ze zabieralem sie do tego ... chociaz nie powiem WM7 dobrze wyglada ...


    Milego wieczoru.

  11. #10

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    231
    Telefon
    L800
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    pobierz to i zainstaluj
    http://www.dobreprogramy.pl/Windows-...ows,11980.html

    podłącz telefon niech sie zsynchronizuje (i pobierze sterowniki). Wyłącz telefon, wciśnij klawisz ściszania tak trzymając włącz go. Wejdziesz w tryb bootloadera (3 kolorowy ekran). Podłącz telefon niech sobie pobierze i zainstaluje (win7) sterowniki. W tym samym trybie uruchom rom (RUU).
    Tak na szybko bo nie widze linka... wyślij mi na pw inaczej będzie ciężko pomóc. Będę jutro rano przy kompie to Ci zrobie tutka (teraz kończe prace :-) ).

  12. #11

    Dołączył
    Aug 2012
    Posty
    10
    Telefon
    HTC
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    lupus tego linka przeslac Ci na PW czy co?
    dzieki Kolego za chec pomocy ... zaraz bede dzialal ...


    lupus, zainstalowalem ten program ktory mi zapodales .. zrobilem synchronizacje - ale chyba nic nie pobieral w sensie sterownikow ... po zakonczeniu synchronizacji wylaczylem tel i uruchomilem go w wersji tecza ... ale nie mozna wgrac tego spolszczenia ... po normalnym wlaczeniu telefonu (gdzie widze wszystkie ikony zegarki itp.) rowneiz nie moge zainstalowac ... dziwne:/

    lupus, moze latwiej bedzie odszukac dzialajaca wersje WM7? tak zeby dzialala opcja telefonu?
    Ostatnio edytowane przez VALDI ; 28-08-2012 o 21:45

  13. #12

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    231
    Telefon
    L800
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    a WM 6.5 działa? Ta nakładka jest tylko na ten rom z tej strony (sprawdza PN urządzenia). Dziwne bo tylko era i play miały swoje romy - miały inny PN

  14. #13

    Dołączył
    Aug 2012
    Posty
    10
    Telefon
    HTC
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    lupu nie moge wyslac Ci PW bo mam za malo postow :/
    Jeszcze raz podaje linka: ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥/maniek0001/HTC+HD2/Oficjalny+Rom+WM+6.5+pl

    lupus moze lepiej ogarnac dzialajaca WM7 niz tutaj meczyc sie ...

  15. #14

    Dołączył
    Apr 2012
    Posty
    231
    Telefon
    L800
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    choziło mi o instalacje wp7 na leosiu... ale znalazłem juz.... zaraz coś wymysle

    ---------- Post dodano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

    seria pytań:
    - czy po wejściu w bootloadera i podpięciu o kompa napis SERIAL zamienia sie na USB?
    - czy wgrałeś juz rom WM6.5 ?

    dobra... jeśli nie wgrałeś WM6.5 to :
    ściagasz to
    http://sunnysoft.cz/htc/ROM_Leo_S_HTC_WWE_3-14.zip

    wrzucasz na pulpit (albo gdzieś) klikaszna ściągnięty ROM prawą myszą i wybierasz wypakuj pliki do jakiekiegoś KATALOGU (sobie go jakoś tam nazwij), w katalogu tym pojawi się klika plików, Ciebie interesuje plik o nazwie ruu_signed.nbh. Klikasz na niego i zmieniasz jego nazwę na leoimg.nbh. Kopiujesz ten plik na kartę (czytnik jak nie masz mozliwości przez system). Wsadzasz kartę do Leosia i przytrzymując VOL - ( zmniejszanie głośności w słuchawce) wciskasz przycisk power (normalnie wchodzisz o bootloadera ). Odpali sie bootloader i odnajdzie skopiowany plik na karcie sd, tło w telefonie zmieni się na szare i napisami w języku angielskim - zapyta czy na pewno chcesz zmienić rom - wtedy dla potwierdzenia wciskasz jeszcze raz przycisk Power. Rozpocznie się instalacja ROM'u. Trochę to trwa wiec po jakimś czasie na urządzeniu pojawi się napis, że wygrywanie zakończyło się SUKCESEM. Masz fabrczny rom. Po kustomizacji podłącz telefon o PC i uruchom Interwrite. Po wgraniu zrób HR (obojętnie czy z systemu czy klawiszami). Po tym jak system wstanie musisz uważać bo nakładka z wyborem języka pojawia sie w dziwnych momentach i często można ją przeoczyć.
    Ostatnio edytowane przez lupus ; 29-08-2012 o 10:06

  16. #15

    Dołączył
    Aug 2012
    Posty
    10
    Telefon
    HTC
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    aktualnie mam 6.5 w wersji ENG.

    OK zassam to co mi podales i sprobuje. Odezwe sie.

    ---------- Post dodano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

    lupus, a posiadasz namiary na wpelni dzialajacy system WM7 najlepiej PL dla HTC HD2?
    moze to jest lepsza alternatywa dla tego telefonu?

    ---------- Post dodano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

    jest mala lipa ... po rozpakowaniu tego pliku od Ciebie tworzy sie jedno EXE ... taki kreator w ktorym naciskam Next Next Next i robi sie Update ...

    po rozpakowaniu sciagnietego pliku nie ma tam fizycznie pliku ruu_signed.nbh jest tylko jedno EXE.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 19-08-2012, 00:16
  2. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 28-04-2012, 15:34
  3. HTC HD2 - specyfikacja
    Przez hoppek w dziale Dyskusja ogólna
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 30-12-2011, 01:05

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •