Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Problem z MarketPlace.&WiFI....

  1. #1

    Dołączył
    Oct 2012
    Posty
    20
    Telefon
    Lumia 710
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Problem z MarketPlace.&WiFI....

    Cześć Od pewnego czasu mam wgrany rom
    Windows Phone 7.8. Mój problem polega na tym. Nie miałem wcześniej jak sprawdzić mogę pobierać aplikacje z marketu bo nie miałem WiFI, ale dzisiaj zrobiłem sobie WiFI i jak wchodzę w market i już klikam np. rozrywka to po chwili ładowania mi wyskakuję komunikat " Nie można w tej chwili połączyć się z Marketplace. Sprawdź połączenie transmisji danych lub spróbuj ponownie później" I co mam zrobić? Dodam że Bazar chodzi mi normalnie. Strony na IE otwierają się również. Tylko mam problem z marketem(( Liczę na szybką odpowiedź i pomoc z waszej strony Pozdrawiam

    ---------- Post dodano 04-11-2012 o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano 03-11-2012 o 17:24 ----------

    Halooo. Ktoś mi pomoże ????

  2. #2

    Dołączył
    Jun 2012
    Posty
    2,586
    Telefon
    Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    33
    Piwa (Otrzymane)
    111

    RE: Problem z MarketPlace.&WiFI....

    Trudno powiedzieć, skoro nie pojawia się żaden konkretny błąd. Moze próbuj ustawień fabrycznych?
    Sent from my Lumia 900 using Board Express

  3. #3

    Dołączył
    Oct 2012
    Posty
    20
    Telefon
    Lumia 710
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Powiem tak. Wczoraj byłem u kuzyna i połączyłem sie do jego wifi i wszystko działało (( czyli błąd jest u mnie w routerze .... (( może wiecie co może być nie tak ? Jakieś porty? A i dodam ze mam internet od plus 100m wykupione i jak wlacze go na teł to market dziala. A przez wifi nie..... (( juz nie mam sił... Chyba ze znacie jakas stronę gdzie są do pobrania aplikacje do mojej luki . ( tak żebym nie musiał pobierać przez market tylko na kompa i na moja lumie ...((

    ---------- Post dodano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

    A co do ustawień fabrycznych szkoda moich gier a lepiej osiągnięć i tych aplikacji co juz mam na teł ((

  4. #4

    Dołączył
    Mar 2012
    Posty
    118
    Telefon
    Nokia 710
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2

    RE: Problem z MarketPlace.&WiFI....

    A skąd masz internet? ADSL czy jakaś radiowka?
    Sent from my Lumia 710 using Board Express

  5. #5

    Dołączył
    Oct 2012
    Posty
    20
    Telefon
    Lumia 710
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Internet radiowy. Kolega ma neo i jak podłączyłem się przez WIFI działa normalnie. A u mnie na wifi nie działa...((

    ---------- Post dodano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

    Napiszę jeszcze że kiedyś mi działało. Tylko jak router wifi mi zresetował sie i od tego czasu nie działa...(( i nie wiem co jest grane (

  6. #6

    Dołączył
    Jun 2012
    Posty
    2,586
    Telefon
    Lumia 820
    Piwa (Postawione)
    33
    Piwa (Otrzymane)
    111
    Zmień w routerze dnsy na googlowskie : 8.8.8.8 i 8.8.4.4
    Dobrze by było także przypisać ip do mac addressu telefonu.

  7. #7

    Dołączył
    Oct 2012
    Posty
    20
    Telefon
    Lumia 710
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    mam taki router TP-link TL-wr740n . Możecie mi pomóc jak zmienić te dnsy i przypisać ip???

    ---------- Post dodano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

    Pomoże mi ktoś???

  8. #8

    Dołączył
    Feb 2012
    Posty
    52
    Telefon
    Lumia 920
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1
    Zacznij może od rzeczy najprostszej. Odłącz router od zasilania na około 10 s. i włącz ponownie. Ta nieskomplikowana czynność "cuda" potrafi czynić.

  9. #9

  10. #10

    Dołączył
    Oct 2012
    Posty
    20
    Telefon
    Lumia 710
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Dzieki Artur.. Jutro będę próbował bo dzisiaj już czasu nie mam.

  11. #11

    Dołączył
    Oct 2012
    Posty
    20
    Telefon
    Lumia 710
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Zmieniłem dns na 8.8.8.8 i pomogło. Masz Artur piwo za pomoc.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 04-10-2012, 04:05
  2. Problem z Marketplace
    Przez Najsss w dziale Problemy z Windows Phone
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 16-09-2012, 17:38
  3. Problem w logowaniem Marketplace
    Przez Sylwek17 w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 09-05-2012, 08:59
  4. problem z wifi
    Przez madziulla82 w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 28-04-2012, 01:47
  5. Problem rozłączające się Wifi
    Przez schizzok w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 03-01-2012, 12:36

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •