Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 26

Wątek: Sygnalizacja nie czytanej wiadomosci i nie odebranego połączenia czy jest ??

  1. #1

    Dołączył
    Oct 2012
    Posty
    15
    Telefon
    Nokia
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Sygnalizacja nie czytanej wiadomosci i nie odebranego połączenia czy jest ??

    Witam , czy jest sygnalizacja nie czytanej wiadomosci i nie odebranego połączenia ?? jeśli nie czy jest jakis program który można zainstalować ?? mam na myśli np. podświetlenie któregoś z przycisków .
    Ostatnio edytowane przez jolusia ; 14-01-2013 o 22:51

  2. #2

    Dołączył
    Oct 2012
    Posty
    80
    Telefon
    HTC 7 Mozart
    ROM
    WP 7.8
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1
    Jeżeli Kafelki: Połączenia i Wiadomości Masz przypięte do ekranu to powiadomienia wyświetlają się właśnie na tych kafelkach. Również na ekranie blokady jest sygnalizacja. Innych powiadomień typu dodatkowy dźwięk, mruganie przycisków standardowo nie ma.

  3. #3
    Awatar Wspaniały

    Dołączył
    Sep 2012
    Posty
    42
    Telefon
    Lumia 610
    ROM
    świeży
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Brak powiadomienia o jakiś połączeniach/sms, to jedna z największych wad Windows Phone !!!

    Praktycznie czyni telefon bezużytecznym narzędziem, do którego trzeba podchodzić co kilkanaście minut
    i wciskać przycisk LOCK żeby sprawdzić czy się ktoś nie dobijał

    Chciałbym wierzyć że programiści już nad tym pracują, ale bądźmy realistami.... ile czasu może zająć napisanie paru linijek tekstu

    Widziałem gdzieś apkę sygnalizującą miganiem flesha LED ale to by trzeba poszukać...

  4. #4
    Awatar Arkhan

    Dołączył
    Oct 2012
    Skąd
    Nienack
    Wiek
    27
    Posty
    2,185
    Telefon
    Brak.
    Piwa (Postawione)
    96
    Piwa (Otrzymane)
    176
    Nie rozumiem was.. Czy w telefonach z androidem co 5 minut skrzeczy wam że macie 5 połączeń i 2 wiadomości? Przecież naturalnym jest że powiadomienia widzimy po naciśnięciu guzika blokady klawiatury. I nikt nad tym nie pracuje, bo tu nie ma nad czym pracować, to jest zrobione tak, bo tak jest dobrze. I nie widzę w tym żadnych wad.. chyba że chcecie żeby przy nieodebranym połączeniu ekran zamieniał się w stroboskop, ja osobiście dziękuję, bo w noc by mi całą baterię zżerało.

    Podsumowując, żadna wada, tak ma być i według mnie jest bardzo dobrze.

  5. #5

    Dołączył
    Mar 2012
    Posty
    15
    Telefon
    DHD
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2
    Cytat Zamieszczone przez Arkhan Zobacz posta
    Nie rozumiem was.. Czy w telefonach z androidem co 5 minut skrzeczy wam że macie 5 połączeń i 2 wiadomości?
    Tak. Tak mam właśnie ustawione. I powtarza to "skrzeczenie" (jak to nazywasz) przez min. pół godziny .

    Cytat Zamieszczone przez Arkhan Zobacz posta
    Podsumowując, żadna wada, tak ma być i według mnie jest bardzo dobrze.
    Podsumowując, jest to jak najbardziej wada (dla mnie) - dyskwalifikująca WP .

    PS. To są TYLKO opinie. I twoja i moja. Ale to one decydują czy komuś coś odpowiada czy nie.

  6. #6
    Awatar Arkhan

    Dołączył
    Oct 2012
    Skąd
    Nienack
    Wiek
    27
    Posty
    2,185
    Telefon
    Brak.
    Piwa (Postawione)
    96
    Piwa (Otrzymane)
    176
    Nie wierzę.. po co ci skrzeczenie przez pół godziny? Przecież wystarczy nacisnąć guzik i nie tracić baterii na jakieś dodatkowe dźwięki.
    Teraz mam iPhone i mam opcję ustawienia żeby dźwięk powiadomienia powtarzał się do 7 razy.

    I nie wiem jak takie coś może dyskwalifikować cały system..

  7. #7

    Dołączył
    Mar 2012
    Posty
    15
    Telefon
    DHD
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2
    He, he, he ... z twojej odpowiedzi wnioskuję, że chyba nie wiesz jak te powiadomienia działają . To "skrzecznie" powtarza się u mnie co 5min przez okres pół gdziny (sam dżwięk przypomnienia trwa kilka sek.), ale TYLKO do czasu aż nie zobaczę kto dzwonił/nie odczytam SMS'a . A używam tej funkcjonalności bo często telefon muszę zostawić w biurku i udać się do pomieszczenie gdzie nie ma zasięgu. Musiałbym za każdym razem gdy wracam, sprawdzać telefon, a tak to w ogóle o tym nie myślę. Telefon za mne "myśli" .

    Brak tej funkcjonalności DLA MNIE dyskwalifiikuje WP. Dla ciebie jej brak może być jak najbardziej OK.

  8. #8
    Awatar Arkhan

    Dołączył
    Oct 2012
    Skąd
    Nienack
    Wiek
    27
    Posty
    2,185
    Telefon
    Brak.
    Piwa (Postawione)
    96
    Piwa (Otrzymane)
    176
    Wytłumacz mi jeszcze jaki jest problem w naciśnięciu jednego guzika i zobaczeniu na ekranie czy masz jakieś połączenia, albo wiadomości? Wątpię żeby microsoft w ogóle o tym pomyślał, bo to dla mnie jest przesadne lenistwo, naciśnięcie jednego guzika nie jest jakimś ciężkim wyczynem i wątpię żeby zrobili te powiadomienia tak jak ty tego chcesz

  9. #9

    Dołączył
    Mar 2012
    Posty
    15
    Telefon
    DHD
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2
    Nie qmasz . PO CO mam pamiętać żeby sprawdzać telefon ? Kolejna, dla mnie całkowicie niepotrzebna czynność, bo ZWYKLE nikt w tzw. międzyczasie nie dzwonił, nie SMS'ował. Więc po co wykonywać tę samą, bezsensowną czynność, jeśli może ją wykonywać telefon ? I tylko wtedy gdy jest to potrzebne ?

    Tobie wydaje się to dziwne, Mnie dziwne wydaje się to, że tobie to wydaje się dziwne

    wątpię żeby zrobili te powiadomienia tak jak ty tego chcesz
    Trudno. Ich strata

  10. #10
    Awatar Arkhan

    Dołączył
    Oct 2012
    Skąd
    Nienack
    Wiek
    27
    Posty
    2,185
    Telefon
    Brak.
    Piwa (Postawione)
    96
    Piwa (Otrzymane)
    176
    Dla mnie jest normalną czynnością sprawdzanie godziny na telefonie, jest on dla mnie zegarkiem, więc mniej więcej raz na 10-15 minut go macam

    I dla mnie to co mówisz jest zwykłym przesadnym lenistwem.

  11. #11

    Dołączył
    Mar 2012
    Posty
    15
    Telefon
    DHD
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2
    Jak napisałem w moim pierwszym poście w tym wątku - jest to kwestia OPINII i tyle. Ani twoja nie ma mocy decydującej dla innych, ani moja.

    Ale dla mnie - moja ma moc decyzyjną . I tą decyzją jest ODRZUCENIE WP (jak na razie). Póki co, niech inni męczą się z tym nieszczęsnym systemem .

    EOT

  12. #12
    Awatar Arkhan

    Dołączył
    Oct 2012
    Skąd
    Nienack
    Wiek
    27
    Posty
    2,185
    Telefon
    Brak.
    Piwa (Postawione)
    96
    Piwa (Otrzymane)
    176
    Powiem ci że ten "nieszczęsny system" jest najlepszym systemem na rynku.
    I to że nikt nie wpadł na pomysł ułatwienia dla leniwców nie znaczy że system jest gorszy, jest wręcz lepszy, na iPhone kilka dni szukałem opcji wyłączenia tych kilkukrotnych powiadomień bo mi co chwilę piszczało na WP tego problemu nie ma.

    I według mnie twierdzenie że android który jest wolniejszy na 4 rdzeniowym SGS III od lumii 610 która ma 1 rdzeń taktowany 800 MHz jest lekką hipokryzją

  13. #13
    Awatar Wspaniały

    Dołączył
    Sep 2012
    Posty
    42
    Telefon
    Lumia 610
    ROM
    świeży
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    Cytat Zamieszczone przez Arkhan Zobacz posta
    chyba że chcecie żeby przy nieodebranym połączeniu ekran zamieniał się w stroboskop, ja osobiście dziękuję, bo w noc by mi całą baterię zżerało.
    No bez przesady... wystarczy żeby mrugał jeden z przycisków, np. przez godzinę od ostatniego wydarzenia.
    Zupełnie jak jest w innych telefonach, żona ma tak w starej Nokii 6300 i ja w drugiej Nokia 5800.

    Cytat Zamieszczone przez Arkhan Zobacz posta
    Podsumowując, żadna wada, tak ma być i według mnie jest bardzo dobrze.
    Może dla Ciebie to jakaś zaleta... dla mnie jak dla wielu innych, jest to wada!

    Co prawda wiedziałem o tym kupując telefon, ale miałem nadzieję że to kiedyś naprawią lub znajdę jakąś aplikację.

  14. #14

    Dołączył
    Jan 2013
    Posty
    62
    Telefon
    iPhone 4 32GB
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    4
    Arkhan skończ z bezsensownym oftopem i wykłucaniem się, Tobie to nie potrzebne ok, lecz jednak wiele osób tego potrzebuje, dlatego android ma diodę z powiadomieniamy czy inne "bajery", skoro dla Ciebie to bez sensowne i zbędne, to powiem Ci jedno, producent biznesowych telefonów BlackBerry stosuje diodę led powiadomień w każdym ze swoich telefonów nawet tych z przed kilku lat, dlatego że to telefon ma Cie informować o jakimś zdarzeniu a nie Ty masz się sam martwić czy masz coś czy nie i czy przypadkiem coś Ci nie umknęło, i na zakończenie prosty przykład, zostawiasz telefon na na biurku w biurze, wychodzisz nie wiem do toalety, ksera czy coś, między czasie dzwoni szef/sekretarka/współpracownik, że masz na już być np w sali konferencyjnej, u niego w gabinecie, Ty wracasz zadowolony do biura, patrzysz na telefon po jakichś 15 minutach, dzwonił szef, oddzwaniasz i dostaje Ci się tak po łbie, że następnym razem będziesz patrzył na telefon po każdym powrocie do biura, ale po tygodniu o tym zapomnisz sytuacja się powtórzy 2-3 razy i Cie poprostu wyrzucą nie wiem w jakim jesteś wieku, więc jak się uczysz czy coś, może to być dla Ciebie zbędne, lecz dla niektórych osób pracujących w jakiejś poważnej firmie jest to napradę bardzo ważne ) się rozpisałem

  15. #15

    Dołączył
    Dec 2012
    Posty
    2
    Telefon
    Lumia 610
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    mam do was pytanie czy istnieje możliwość wyłaczenia początku wiadomości żeby nie było widać co jest napisane
    ??

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Brak połączenia USB
    Przez endo w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post / autor: 27-01-2013, 23:28
  2. Błąd połączenia w ZUNE
    Przez feniks1986 w dziale Aplikacje PC
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 01-01-2013, 11:23
  3. Zune wywala błąd BŁĄD POŁĄCZENIA
    Przez darthnorbe w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 18-11-2012, 16:26
  4. Brak połączenia z komputerem
    Przez yeryfriko w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 10-03-2012, 00:01
  5. Błąd połączenia z internetem w CustomROM v7
    Przez arturpl w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 09-01-2012, 20:41

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •