Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 20

Wątek: HTC S8 nie mogę wysłać mmsa...konfiguracja skomplikowana...PLUS!!!!

  1. #1
    Awatar diablica537

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    24
    Telefon
    htc 8S
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    5

    HTC S8 nie mogę wysłać mmsa...konfiguracja skomplikowana...PLUS!!!!

    Witam.
    Może coś źle robię w ustawieniach apn...ale jak dla mnie jest to za ciężki orzech.

    Doradzi ktoś jak ustawić te wszystkie kody i dodatkowe funkcję (transmisja danych)...

    Nie pomaga konfiguracja.

    Z góry dzięki za poradę.

    pozdrawiam

    diiiiaaaaaaaaaaaaaablica :-)

  2. #2
    Awatar marszand

    Dołączył
    Feb 2012
    Skąd
    Polanica Zdrój
    Wiek
    50
    Posty
    549
    Telefon
    Lumia 735
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    71
    HTC ma programik auto konfiguracji jeśli to nie pomaga wejdź na stronę plus.pl i tam jest zakładka auto lub ręcznie
    Wystarczy moment, wystarczy chwila aby z normalnego człowieka zrobić debila.

    Pomogłem postaw PIWO!
    Bosch 509, Motorola, Nokia 3310, SE T100, SE T1000, Mio A501,HTC TouchPRO, HTC TouchPRO2, Samsung Omnia2, HTC Desire Z, HTC Mozart, iPhone 4s, HTC 8S, Nokia Lumia 925, LG G3 Tytan (nigdy więcej androida), Lumia 735 LTE

  3. Piwa diablica537 postawil(li) piwo za ten post
  4. #3
    Awatar diablica537

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    24
    Telefon
    htc 8S
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    5
    marszand

    nic nie mogę zdziałać...plus.pl też nie daje rady...zostanie mi chyba BO i poprosić ich o wysłanie konfiguracji

  5. #4
    Awatar Arkhan

    Dołączył
    Oct 2012
    Skąd
    Nienack
    Wiek
    28
    Posty
    2,185
    Telefon
    Brak.
    Piwa (Postawione)
    96
    Piwa (Otrzymane)
    176
    Rozumiem że w ustawieniach masz aktywne przesyłanie danych? Wiem że głupie pytanie, ale często się o tym zapomina.

  6. Piwa diablica537 postawil(li) piwo za ten post
  7. #5
    Awatar diablica537

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    24
    Telefon
    htc 8S
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    5
    Arkhan

    JASNE że mam!!!!

    i najdziwniejsze jest to,że wykupiłam pakiet internetowy...i poza zasięgiem WI-FI nie mogę wejść w neta

    (ps...NIE JESTEM BLONDYNKĄ)..ha ha ha ha

    oj..chyba browara wypije i chętnie pogadam z miłym konsultantem z BIURA OBSŁUGI :-)

    ---------- Post dodano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

    A więc tak: moi mili PARAFIANIE :-)

    Tel na Biuro Obsługi niewiele wskórał...uprzejma Pani zaleciła kontakt z infolinią HTC (i HUAWEI...bo z tego tel korzysta mąż).

    Może jutro do nich dryndnę...bo oni od pon-pt pracują.

    A z mojej strony...już smaruje @ do plusa z reklamacją o zwrot kosztów transmisji danych...bo z konta potrafili pobrać 15 PLNów...bez prawa dostępu do neta...to niech zwracają!!!!

    O postępach poinformuję na "GORĄCEJ LINI"...HA HA HA HA

    Puki co chłopaki łapcie ode mnie zimnego LECHA...i nie polecam się na przyszłość...bo wolę sama rozwiązać problemy.

    Pozdrawiam

    diablica

    ---------- Post dodano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

    """""""Witam.



    W dniu dzisiejszym wykonałam tel do BOK z prośba o konfigurację tel HTC S8 do ustawień internetu i mmsów.



    Konsultantka nie pomogła mi skonfigurowac tel i poprosiła o kontakt z infolinia HTC.



    Nie zamierzam tego robić,chyba że obciążę operatora o zwrot kosztów połączenia z infolinią HTC.



    W dniu dzisiajszym chciałabym złożyć reklamację względem wykupionego pakietu internetowego i "prosić" operatora o zwrot kosztów zakupionego pakietu. W moim przypadku było to 500 mb i kosztowało mnie to 15 PLNów.



    Operator ze swojej strony nie poinformował mnie o braku dostępu i ustawień internetowych,ale zakup krótkim kodem jest dostępny.""""""


    Ciekawe jaka reakcja z ich strony...hm...

  8. #6

    Dołączył
    Jul 2012
    Skąd
    Ślōnsk
    Posty
    130
    Telefon
    L820
    ROM
    1232.5957.1308.8
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    14
    Cytat Zamieszczone przez diablica537 Zobacz posta
    JASNE że mam!!!!

    i najdziwniejsze jest to,że wykupiłam pakiet internetowy...i poza zasięgiem WI-FI nie mogę wejść w neta

    (ps...NIE JESTEM BLONDYNKĄ)..ha ha ha ha
    Ostatnio kupiłem starter z Plusa, bo chciałem sprawdzić czy w domu będę miał lepszy zasięg niż w Orange. Najdziwniejsze jest to, że za cholerę nie mogłem połączyć się z internetem z sieci komórkowej po skorzystaniu z WIFI. Zaraz po włożeniu karty wszystko ładnie działało, więc źle ustawiony APN można wykluczyć. Niby przy kreskach zasięgu wyświetla się 3G, ale mimo to neta nie było.

    Piszę o tym, ponieważ to może być główną przyczyną. Niby włączasz neta z sieci, niby się wszystko wyświetla, że jest OK (znak 3G lub E), ale tego neta NIE MA, a bez niego nie wyślesz MMSa. Nie wiem, kto tu jest winny: czy Plus, czy ogólnie Windows Phone, ponieważ nawet w Orange po przełączeniu z WIFI na sieć komórkową czasem internet "nie zaskakuje" (problem występuje zarówno na Lumii 820 i Samsungu Omnii 7). Widziałem też jakiś czas temu wpisy innych ludzi, że mają problem z netem z sieci komórkowej...

  9. Piwa diablica537 postawil(li) piwo za ten post
  10. #7
    Awatar diablica537

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    24
    Telefon
    htc 8S
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    5
    rogerrogi

    Net śmiga na innym tel (NOKIA ASHA 302)...A na HTC za s♥♥♥♥.... nie załapuje....Poczekam co Plus wskóra z tą reklamacją.

    Dodam,że przez WI-FI wszystko działa w należytym porządeczku (dotyczy to zarówno HTC jak i NOKI)

  11. #8

    Dołączył
    Jul 2012
    Skąd
    Ślōnsk
    Posty
    130
    Telefon
    L820
    ROM
    1232.5957.1308.8
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    14
    Jak będziesz miała odpowiedź to daj znać. Możliwe, że więcej osób ma problem z MMSami i z dostępem do interneru przez sieć komórkową skoro występuje on na różnych modelach z WP.

  12. #9

    Dołączył
    Mar 2013
    Posty
    1
    Telefon
    wp8s
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2
    Hej miałem identyczny problem w Plusie udałem się dzisiaj do salonu i całe szczęście trafiłem na rozumnego i pomocnego doradcę.
    wyciągnął drugi nowy telefon i w pół godziny doszedł do tego co trzeba zrobić. prawdopodobnie twój telefon podobnie jak mój został przed sprzedażą uruchomiony bez karty przez co nie została prawidłowo przeprowadzona konfiguracja. rozwiązaniem jest przywrócenie ustawień fabrycznych wtedy po restarcie telefonu sam sobie wszystko dobrze skonfiguruje. to takie proste powodzenia napisz czy ci się też udało

  13. Piwa zwierzont, diablica537 postawil(li) piwo za ten post
  14. #10
    Awatar diablica537

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    24
    Telefon
    htc 8S
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    5
    JUICE-A2

    Jest taka opcja na forum...POSTAW PIWO :-)
    Tobie to się należy cała fabryka browarów..ha ha ha

    P O M O G Ł O!!!!! JUUUUUUUUUUPPPPPPPIIIIIIIIII

    Wszystkim serdecznie dziękuję za udział w dyskusji.

    Temat można było by zamknąć,ale...
    Ale poczekam co Plus wskóra z tą reklamacją (przejdzie czy nie)...skoro ustawienia fabryczne wszystko rozwiązały. To już ich problem!!!!!

    pozdrawiam

    diablica

  15. #11

    Dołączył
    Mar 2013
    Posty
    6
    Telefon
    HTC 8S
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    @diablica537 - a zwrócili Ci te pieniądze z Plusa za transmisje danych? Bardzo bym prosił o odpowiedź jeśli Ci odpiszą

  16. #12
    Awatar diablica537

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    24
    Telefon
    htc 8S
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    5
    rasdel

    wiesz..mają 30 dni na załatwienie...SPRAWA W TOKU...nie martw się!!!!....obiecałam,że dam znać.

    A co takiego u ciebie,że pytasz o ten pakiet danych???


    pozdrawiam

  17. #13

    Dołączył
    Mar 2013
    Posty
    6
    Telefon
    HTC 8S
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    @diablica537 - przedłużałem umowę w Plusie, pakiet internetowy dostępny jest dopiero od następnego okresu rozliczeniowego.. dowiedziałem się o tym po fakcie, telefon odpaliłem na karcie i net naliczył sobie 18,40zł.
    Ale to moja wina więc sam sobie jestem winny, zapłacę
    Ciekawi mnie tylko jak będzie w twoim przypadku, czy jest taka opcja że mogą anulować tę kwotę.

  18. #14
    Awatar diablica537

    Dołączył
    Mar 2013
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    24
    Telefon
    htc 8S
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    5
    rasdel

    No widzisz...haczyki istnieją :-)

    A jeżeli chodzi o tel to mój jest tez z przedłużonej umowy (ale na nr tel męża)...więc inne konto.
    Pakiet internetowy wykupiłam ze swojej karty krótkim kodem (tak,z konta pobrano mi 15 pln-ów) i co jest dziwne (jak pisałam wcześniej w postach,że nie mogłam połączyć się z netem i kolega JUICE-A2 pomógł w rozwiązaniu problemu),że jak sprawdzam krótkim kodem dostępne pakiety TO NIE MA W NIM PAKIETU INTERNETOWEGO. W zamian za to jest pakiet MMS 2000szt,a za wysłanego mmsa muszę płacić-DODAM ŻE MAM WŁĄCZONĄ TRANSMISJE DANYCH.....dziwne-co?

    dalej...
    Pakietu nie ma...ale net śmiga bez pobierania opłat....DZIWNE?????
    I nasuwa się pytanie...JAK MINIE OKRES WAŻNOŚCI PAKIETU CZYLI 30 DNI TO PAKIET SAM SIĘ AKTYWUJE...no i zobaczymy co będzie dalej (nie pamiętam kiedy wykupowałam ten pakiet).


    Puki co nie mam żadnej odpowiedzi z Plusa dotyczącej reklamacji.

    Sama nie mogę się doczekać finału.

    Pozdrawiam Ania.

    A powiedz RESDEL zadowolony jesteś z telefonu?...MÓJ ŚMIGA ZAJEFAJNIE I JESTEM NA MAXA ZADOWOLONA.

  19. #15

    Dołączył
    Mar 2013
    Posty
    6
    Telefon
    HTC 8S
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0
    @diablica537 - jestem zadowolony

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. wysłanie wiadomości do facebooka
    Przez pati1997 w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 30-08-2012, 19:09
  2. wielkość wysłanych zdjęć
    Przez marsad w dziale Pomoc techniczna
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 02-05-2012, 19:15
  3. Brak możliwości wysłania ustawień WAP,MMS z Play
    Przez KewinPol w dziale Dyskusja ogólna
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 26-04-2012, 18:51
  4. Jak wysłać fax?
    Przez skipper w dziale Ogólnie o Windows Phone
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 13-04-2012, 21:11
  5. jak wysłać plik pdf na htc hd7
    Przez mati233 w dziale Problemy z Windows Phone
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 08-01-2012, 15:39

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •